Tvarohová torta

Ovocná torta so želatínou (fotorecept)

Autor receptu: olinecka

Toto bolo potešenie pre celú moju rodinu k výročiu. Jednoduché pečenie s výsledkom, ktorý potešil.

16-18
porcií
120 minút
príprava
35-40 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Bielky vyšľaháme so štipkou soli do hustej peny.
  2. Po lyžiciach pridávame cukor, šľaháme na najvyššom stupni mixéra pokiaľ sa cukor nerozpustí. Postupne po jednom zašľaháme žĺtky, následne olej.
  3. Nakoniec varechou vmiešame preosiatu múku. Dno formy vyložíme papierom na pečenie, boky vymastíme maslom vysypeme múkou. Rovnomerne rozotrieme pripravené cesto.
  4. Rúru predhrejeme na 180 stupňov a pečieme 35-40 minút do zlatista (kontrola korpusu špajľou). Upečený korpus necháme vychladnúť.
  5. Po vychladnutí korpus prekrojíme na 3 rovnaké časti. Spodnú časť korpusu preložíme na podnos a potrieme džemom.
  6. Suroviny na plnku. Smotanu, vanilkový tvaroh premiešame mixérom na najnižšej úrovni mixéra, následne na najvyššom stupni mixéra došľaháme do tuha. Pripravíme želatínu (plátky) podľa návodu na obale a vmiešame do tvarohovej plnky.
  7. Do šťavy, sirupu alebo džúsu vmiešame tortové želé (červené) a za stáleho miešania povaríme 1 minútu. Odnímateľny bok z formy založíme okolo korpusu. Mierne vychladnutú želatínu vylejeme na džemom potretý spodný diel korpusu.
  8. Položíme druhú časť korpusu, potrieme polovicou plnky. Posledný korpus potrieme džemom a pomocou papiera lekvárovou stranou nadol položíme navrch. Zľahka pritlačíme a stiahneme papier na pečenie.
  9. Nanesieme zvyšok plnky, uhladíme, dáme do chladničky stuhnúť.
  10. Po stuhnutí opatrne odstránime odnímateľný bok formy, zdobíme podľa vlastnej fantázie.
  11. A ešte ochutnávka, dobrú chuť...