Tvarohová torta
Ovocná torta so želatínou (fotorecept)
Autor receptu: olinecka
Toto bolo potešenie pre celú moju rodinu k výročiu. Jednoduché pečenie s výsledkom, ktorý potešil.
16-18 porcií |
120 minút príprava |
35-40 minút na 180 °C |
Postup
- Bielky vyšľaháme so štipkou soli do hustej peny.
- Po lyžiciach pridávame cukor, šľaháme na najvyššom stupni mixéra pokiaľ sa cukor nerozpustí. Postupne po jednom zašľaháme žĺtky, následne olej.
- Nakoniec varechou vmiešame preosiatu múku. Dno formy vyložíme papierom na pečenie, boky vymastíme maslom vysypeme múkou. Rovnomerne rozotrieme pripravené cesto.
- Rúru predhrejeme na 180 stupňov a pečieme 35-40 minút do zlatista (kontrola korpusu špajľou). Upečený korpus necháme vychladnúť.
- Po vychladnutí korpus prekrojíme na 3 rovnaké časti. Spodnú časť korpusu preložíme na podnos a potrieme džemom.
- Suroviny na plnku. Smotanu, vanilkový tvaroh premiešame mixérom na najnižšej úrovni mixéra, následne na najvyššom stupni mixéra došľaháme do tuha. Pripravíme želatínu (plátky) podľa návodu na obale a vmiešame do tvarohovej plnky.
- Do šťavy, sirupu alebo džúsu vmiešame tortové želé (červené) a za stáleho miešania povaríme 1 minútu. Odnímateľny bok z formy založíme okolo korpusu. Mierne vychladnutú želatínu vylejeme na džemom potretý spodný diel korpusu.
- Položíme druhú časť korpusu, potrieme polovicou plnky. Posledný korpus potrieme džemom a pomocou papiera lekvárovou stranou nadol položíme navrch. Zľahka pritlačíme a stiahneme papier na pečenie.
- Nanesieme zvyšok plnky, uhladíme, dáme do chladničky stuhnúť.
- Po stuhnutí opatrne odstránime odnímateľný bok formy, zdobíme podľa vlastnej fantázie.
- A ešte ochutnávka, dobrú chuť...