Foto: mojaradost
Ovocná šarlota je výborná pochúťka:))
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
Piškóta: | |
6 kusov |
|
8 polievkových lyžíc |
|
8 polievkových lyžíc |
|
2 polievkové lyžice |
|
1 čajová lyžička |
|
Plnka: | |
250 ml |
|
100 g |
|
1 polievková lyžica |
|
20 g |
|
350 ml |
|
250 g |
|
2 kusy |
|
Ďalšie suroviny: | |
|
|
|
Postup
-
1
Piškóta: V nádobe vyšľaháme bielky so štipkou soli na hustú penu, po lyžiciach zašľaháme cukor, po jednom žĺtky, ďalej pridáme vodu, preosiatu múku zmiešanú s práškom do pečiva. Upečieme na plechu na papieri na pečenie. Plech rozmer 33 x 40 cm. Teplota 180 °C 20 minút alebo podľa potreby. Mierne vychladnutú piškótu zrolujeme aj s papierom a necháme vychladnúť.
- 2
Plnka: V nádobe uvaríme 250 ml vody s cukrom a citrónovou šťavou. Do teplého nálevu nasypeme želatínu a za stáleho miešania rozpustíme. Šľahačkovú smotanu vyšľaháme so Smeta-fixom dotuha, pridáme vymiešaný tvaroh, na kúsky pokrájané ovocie jahody, broskyne (môže byť aj kompót) a jemne zamiešame. Opatrne prilievame uvarený sirup so želatínou a premiešame. Podľa chuti môžeme pridať práškový cukor.
- 3
Z vychladnutej rolády odstránime papier a natrieme ríbezľovým džemom. Znovu zrolujeme a pokrájame asi na 1 cm kúsky. Misu vyložíme potravinárskou fóliou a uložíme rolády. Ak použijeme kompót, pokvapkáme rolády šťavou. Zvyšné rolády si odložíme na zakrytie povrchu. Plnku nalejeme na rolády, priložíme zvyšné rolády a dáme stuhnúť do chladničky na 3 - 4 hodiny.
- 4
Po stuhnutí vyklopíme a podávame. Dobrú chuť!
Tiež Šarlota:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Ďakujem za pekný komentár, áno, roláda je pekná žltá, máme domáce vajíčka, tak preto tá farba:))