Ovocná šarlota

mojaradost - bez fotkymojaradost, 16. januára 2018

Ovocná šarlota je výborná pochúťka:))

16
porcií
40 minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Suroviny

Piškóta:
6 kusov
8 polievkových lyžíc
8 polievkových lyžíc
2 polievkové lyžice
1 čajová lyžička
Plnka:
250 ml
100 g
1 polievková lyžica
20 g
350 ml
250 g
2 kusy
Ďalšie suroviny:




Postup

  1. 1

    Piškóta: V nádobe vyšľaháme bielky so štipkou soli na hustú penu, po lyžiciach zašľaháme cukor, po jednom žĺtky, ďalej pridáme vodu, preosiatu múku zmiešanú s práškom do pečiva. Upečieme na plechu na papieri na pečenie. Plech rozmer 33 x 40 cm. Teplota 180 °C 20 minút alebo podľa potreby. Mierne vychladnutú piškótu zrolujeme aj s papierom a necháme vychladnúť.

  2. 2

    Plnka: V nádobe uvaríme 250 ml vody s cukrom a citrónovou šťavou. Do teplého nálevu nasypeme želatínu a za stáleho miešania rozpustíme. Šľahačkovú smotanu vyšľaháme so Smeta-fixom dotuha, pridáme vymiešaný tvaroh, na kúsky pokrájané ovocie jahody, broskyne (môže byť aj kompót) a jemne zamiešame. Opatrne prilievame uvarený sirup so želatínou a premiešame. Podľa chuti môžeme pridať práškový cukor.

  3. 3

    Z vychladnutej rolády odstránime papier a natrieme ríbezľovým džemom. Znovu zrolujeme a pokrájame asi na 1 cm kúsky. Misu vyložíme potravinárskou fóliou a uložíme rolády. Ak použijeme kompót, pokvapkáme rolády šťavou. Zvyšné rolády si odložíme na zakrytie povrchu. Plnku nalejeme na rolády, priložíme zvyšné rolády a dáme stuhnúť do chladničky na 3 - 4 hodiny.

  4. 4

    Po stuhnutí vyklopíme a podávame. Dobrú chuť!

Diskusia k receptu

haji
Efektní dezert, moc hezké foto! Vždy obdivuji, dosud jsem nevyzkoušela. Měla jsi krásně žlutá vajíčka, roláda má úžasnú barvu. Jsi šikulka, díky za receptík!
mojaradost
@Haji (16.1.2018 21:07)

Ďakujem za pekný komentár, áno, roláda je pekná žltá, máme domáce vajíčka, tak preto tá farba:))
1x haji