Ovocný koláč
Ovocný koláč

Ovocná bublanina fotorecept

vikipu - bez fotkyvikipu, 22. septembra 2019
Ovocná bublanina (fotorecept)
Foto: vikipu

Do bublaniny môžete použiť akýkoľvek druh ovocia, podľa chuti. Recept je veľmi jednoduchý a hlavne rýchly na prípravu, ak už máte veľkú chuť na Zobraziť celý popisDo bublaniny môžete použiť akýkoľvek druh ovocia, podľa chuti. Recept je veľmi jednoduchý a hlavne rýchly na prípravu, ak už máte veľkú chuť na sladké :)

25 minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Suroviny

3 ks
200 g
100 ml
200 ml
1 bal.
1 bal.
300 g




Postup

  1. 1

    Vajíčka rozmixujeme s práškovým cukrom.

    Ovocná bublanina (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Postupne pridáme zvyšné suroviny (olej, mlieko, kypriaci prášok, vanilkový cukor, múka). Ja som miesto vanilkového cukru pridala škoricový. Škorica rozvoňala byt svojou úžasnou vôňou a koláču dodala výbornú chuť.

    Ovocná bublanina (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Rúru nahrejeme na 180 °C. Na vymastený a múkou posypaný plech vylejeme surové cesto. Môžme použiť aj papier na pečenie. Do surového cesta poukladáme ovocie podľa chuti, v našom recepte čerešne z kompótu, ktorý sme scedili.

    Ovocná bublanina (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Pečieme približne 30 minút. Upečený koláč vyberieme z rúry a posypeme práškovým cukrom.

    Ovocná bublanina (fotorecept) - obrázok 4

Diskusia k receptu

evanaaa
Takéto jednoduché mám rada, bublanina je klasika, dá sa s akýmkoľvek drobným ovocím, vždy bude chutná, tak ako aj táto tvoja.
rubyrom
To že ovoce klesne na dno je normální tak nechápu tu poznámku od angelikasch. Ale pokud by někdo chtěl radu , mám malou vychytávku a třeba se někomu bude hodit. Ovoce jemně obalím v mouce a pak ho dám na těsto, takto neklesne. Jinak si ale myslím, že ovoce na dně není žádná vada.
haji
@rubyrom (23.9.2019 09:34)
Dělala jsem testy - obalené s moukou, neobalené, půl napůl. Umí klesnout oboje. Pokud je ovoce větší a nebo s peckou! je těžší. Též hraje roli výše těsta. No a pak teplota, tlak, rosný bod a zákon schválnosti. Chvíli mi trvalo se s tím smířit, ale jo, už mi to jde. Pokud klesne, zůstanu nad věcí. Chuť se nezmění.
denyany
Bublanina je super. Poprosím o veľkosť plechu. A mne klesne ovocie vždy! Pomúčim, obalím v cukre- všetko jedno, ovocie klesne. Na chuti to však neuberie a ani z estetického hľadiska to nie je žiadny problém. A ak má niekto iný vkus, je to jeho vec. Dá sa to vyjadriť všelijako.
musce
Bublanina je krásna vysoká určite vyskúšam ďakujem za recept
haji
Milá @redakcia , zajímalo by mě, kam se poděl koment od @radost z dnešního dopoledne pod tímto receptem. Dá se přece napsat - smazáno a proč. Bývalo to dobrým zvykem.
1x staja
evanaaa
@musce , na jednej strane si podporila vyhlásenie @angelikasch , tým, že si jej komentár lajkla a na strane druhej ho v inom komente odsudzuješ.....
radost
@haji (23.9.2019 16:49)

sama som prekvapená-kde zmizol môj komentár-prečo-a kto ho zmazal..??
redakcia-dozviem sa pravdu..??
2x haji a kvakac
redakcia
@radost (23.9.2019 18:52)

Váš komentár sme vymazali, pretože sa nevhodným spôsobom vyjadroval o jednom z užívateľov Varecha.sk.
redakcia
@radost (23.9.2019 21:24)

Ubezpečujeme Vás, že ku všetkým užívateľom Varecha.sk pristupujeme rovnako, nemáme tu žiadne - ako píšete - celebrity, ktoré by sme uprednostňovali. Verejné zdieľanie receptov (a vôbec akýchkoľvek príspevkov) so sebou prináša aj kritické reakcie a komentáre, s tým treba jednoducho počítať. Kritika by sa mala týkať receptu a nemala by sa však znižovať k osobným útokom a hodnoteniu osôb ako takých. Z tohto súdku bol aj Váš komentár, i keď neobsahoval vulgarizmy, preto bol vymazaný.
haji
@redakcia (23.9.2019 22:25)
Z vašeho úhlu pohledu je pak nutné, abyste všem měřili stejným metrem.
Hlásím se k tomu, že poslední věta mého komentu z dneška /23.9.2019/ v 9.53 hod. je stejné kvality a žádám @redakcia o vymazání. Děkuji.
evanaaa
Tak to som prekvapená, lebo @radost nie je vôbec z tých, ktoré by si zaslúžili vymazanie, priznávam sa, že aj ja som možno niekedy slovne zaútočila na niekoho, kto tu vytáčal ľudí a nik ma nevymazal. A ak už mažete, malo by sa to robiť spravodlivejšie, ale to by ste museli viac sledovať komentáre......ide o princíp, som tiež sklamaná......
viera1
K receptu malá rada; používam krupicový cukor,nie práškový.Krupicový cukor pomôže vajcia vyšľahať do peny,šľaháme dovtedy,kým sa nám nezačnú robiť čiarky za metličkami,cukor síce ešte nie je celkom rozpustený,ale už nešľaháme,lebo by sme prešľahali vajcia a na spodku sa vytvorí "voda".Vtedy je už zle.Rúru si vyhrejeme na 200°C a pečieme bublaninu cca 10min na 200°C a potom znížime teplotu na 180°C a pečieme ešte 20-25min podľa toho,či dané množstvo dáme do menšieho (vtedy dlhšie) alebo väčšieho (vtedy kratšie) plechu.Bublanina je upečená,keď vidíme,že sa oddelila na boku od okrajov.Ovocie posypeme hrubou múkou/strúhankou a ukladáme kožkou dole.To,či klesne,závisí aj od veľkosti kúskov ovocia a aj od hustoty cesta.No nie je to problém,ktorý by mal vás trápiť ☺.
viera1
@viera1 (25.9.2019 08:59)

A ešte dôležitá vec; vajcia šľaháme nezakryté,aby sme tam dostali čo najviac vzduchu - preto je bublanina bublaninou.Na začiatok si misu (lepšia je užšia a vyššia),prekryjeme utierkou,aby sme si neoprskali celú kuchyňu a potom už misu odkryjeme a došľaháme.
vikipu
@denyany (23.9.2019 10:16)

Ďakujem za Váš komentár, veľmi ma to potešilo :)
Rozmery plechu sú: 34,5x25cm
musce
@evanaaa (23.9.2019 18:11)

Lajkla som ho omylom,ani som si nevšimla, na ostatnom trvám.Recept je výborný,tak ,ako je napísaný