Ovocný koláč
Ovocný koláč

Ovocná bublanina fotorecept

vikipu - bez fotkyvikipu, 22. septembra 2019
Ovocná bublanina (fotorecept)
Foto: vikipu

Do bublaniny môžete použiť akýkoľvek druh ovocia, podľa chuti. Recept je veľmi jednoduchý a hlavne rýchly na prípravu, ak už máte veľkú chuť na sladké :)

25 minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Suroviny

3 ks
200 g
100 ml
200 ml
1 bal.
1 bal.
300 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Vajíčka rozmixujeme s práškovým cukrom.

    Ovocná bublanina (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Postupne pridáme zvyšné suroviny (olej, mlieko, kypriaci prášok, vanilkový cukor, múka). Ja som miesto vanilkového cukru pridala škoricový. Škorica rozvoňala byt svojou úžasnou vôňou a koláču dodala výbornú chuť.

    Ovocná bublanina (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Rúru nahrejeme na 180 °C. Na vymastený a múkou posypaný plech vylejeme surové cesto. Môžme použiť aj papier na pečenie. Do surového cesta poukladáme ovocie podľa chuti, v našom recepte čerešne z kompótu, ktorý sme scedili.

    Ovocná bublanina (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Pečieme približne 30 minút. Upečený koláč vyberieme z rúry a posypeme práškovým cukrom.

    Ovocná bublanina (fotorecept) - obrázok 4
Recept je zaradený do kategórií:
Múčne jedlá, Ovocné, Dezerty, Na sladko, Koláče, Pečené

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
Takéto jednoduché mám rada, bublanina je klasika, dá sa s akýmkoľvek drobným ovocím, vždy bude chutná, tak ako aj táto tvoja.
@rubyrom (23.9.2019 09:34)
Dělala jsem testy - obalené s moukou, neobalené, půl napůl. Umí klesnout oboje. Pokud je ovoce větší a nebo s peckou! je těžší. Též hraje roli výše těsta. No a pak teplota, tlak, rosný bod a zákon schválnosti. Chvíli mi trvalo se s tím smířit, ale jo, už mi to jde. Pokud klesne, zůstanu nad věcí. Chuť se nezmění.