Ovocný koláč
Ovocný koláč

Ovocná bublanina fotorecept

vikipu - bez fotkyvikipu, 22. septembra 2019
Ovocná bublanina (fotorecept)
Foto: vikipu

Do bublaniny môžete použiť akýkoľvek druh ovocia, podľa chuti. Recept je veľmi jednoduchý a hlavne rýchly na prípravu, ak už máte veľkú chuť na sladké :)

25 minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Suroviny

3 ks
200 g
100 ml
200 ml
1 bal.
1 bal.
300 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Vajíčka rozmixujeme s práškovým cukrom.

    Ovocná bublanina (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Postupne pridáme zvyšné suroviny (olej, mlieko, kypriaci prášok, vanilkový cukor, múka). Ja som miesto vanilkového cukru pridala škoricový. Škorica rozvoňala byt svojou úžasnou vôňou a koláču dodala výbornú chuť.

    Ovocná bublanina (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Rúru nahrejeme na 180 °C. Na vymastený a múkou posypaný plech vylejeme surové cesto. Môžme použiť aj papier na pečenie. Do surového cesta poukladáme ovocie podľa chuti, v našom recepte čerešne z kompótu, ktorý sme scedili.

    Ovocná bublanina (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Pečieme približne 30 minút. Upečený koláč vyberieme z rúry a posypeme práškovým cukrom.

    Ovocná bublanina (fotorecept) - obrázok 4

Diskusia k receptu

24 komentárov k receptu
To že ovoce klesne na dno je normální tak nechápu tu poznámku od angelikasch. Ale pokud by někdo chtěl radu , mám malou vychytávku a třeba se někomu bude hodit. Ovoce jemně obalím v mouce a pak ho dám na těsto, takto neklesne. Jinak si ale myslím, že ovoce na dně není žádná vada.
@rubyrom (23.9.2019 09:34)
Dělala jsem testy - obalené s moukou, neobalené, půl napůl. Umí klesnout oboje. Pokud je ovoce větší a nebo s peckou! je těžší. Též hraje roli výše těsta. No a pak teplota, tlak, rosný bod a zákon schválnosti. Chvíli mi trvalo se s tím smířit, ale jo, už mi to jde. Pokud klesne, zůstanu nad věcí. Chuť se nezmění.
Bublanina je super. Poprosím o veľkosť plechu. A mne klesne ovocie vždy! Pomúčim, obalím v cukre- všetko jedno, ovocie klesne. Na chuti to však neuberie a ani z estetického hľadiska to nie je žiadny problém. A ak má niekto iný vkus, je to jeho vec. Dá sa to vyjadriť všelijako.
@radost (23.9.2019 21:24)

Ubezpečujeme Vás, že ku všetkým užívateľom Varecha.sk pristupujeme rovnako, nemáme tu žiadne - ako píšete - celebrity, ktoré by sme uprednostňovali. Verejné zdieľanie receptov (a vôbec akýchkoľvek príspevkov) so sebou prináša aj kritické reakcie a komentáre, s tým treba jednoducho počítať. Kritika by sa mala týkať receptu a nemala by sa však znižovať k osobným útokom a hodnoteniu osôb ako takých. Z tohto súdku bol aj Váš komentár, i keď neobsahoval vulgarizmy, preto bol vymazaný.
@redakcia (23.9.2019 22:25)
Z vašeho úhlu pohledu je pak nutné, abyste všem měřili stejným metrem.
Hlásím se k tomu, že poslední věta mého komentu z dneška /23.9.2019/ v 9.53 hod. je stejné kvality a žádám @redakcia o vymazání. Děkuji.
Tak to som prekvapená, lebo @radost nie je vôbec z tých, ktoré by si zaslúžili vymazanie, priznávam sa, že aj ja som možno niekedy slovne zaútočila na niekoho, kto tu vytáčal ľudí a nik ma nevymazal. A ak už mažete, malo by sa to robiť spravodlivejšie, ale to by ste museli viac sledovať komentáre......ide o princíp, som tiež sklamaná......
K receptu malá rada; používam krupicový cukor,nie práškový.Krupicový cukor pomôže vajcia vyšľahať do peny,šľaháme dovtedy,kým sa nám nezačnú robiť čiarky za metličkami,cukor síce ešte nie je celkom rozpustený,ale už nešľaháme,lebo by sme prešľahali vajcia a na spodku sa vytvorí "voda".Vtedy je už zle.Rúru si vyhrejeme na 200°C a pečieme bublaninu cca 10min na 200°C a potom znížime teplotu na 180°C a pečieme ešte 20-25min podľa toho,či dané množstvo dáme do menšieho (vtedy dlhšie) alebo väčšieho (vtedy kratšie) plechu.Bublanina je upečená,keď vidíme,že sa oddelila na boku od okrajov.Ovocie posypeme hrubou múkou/strúhankou a ukladáme kožkou dole.To,či klesne,závisí aj od veľkosti kúskov ovocia a aj od hustoty cesta.No nie je to problém,ktorý by mal vás trápiť ☺.
@viera1 (25.9.2019 08:59)

A ešte dôležitá vec; vajcia šľaháme nezakryté,aby sme tam dostali čo najviac vzduchu - preto je bublanina bublaninou.Na začiatok si misu (lepšia je užšia a vyššia),prekryjeme utierkou,aby sme si neoprskali celú kuchyňu a potom už misu odkryjeme a došľaháme.

Pridaj komentár k receptu: