Ovocná bublanina fotorecept
Foto: vikipu
Do bublaniny môžete použiť akýkoľvek druh ovocia, podľa chuti. Recept je veľmi jednoduchý a hlavne rýchly na prípravu, ak už máte veľkú chuť na Zobraziť celý popisDo bublaniny môžete použiť akýkoľvek druh ovocia, podľa chuti. Recept je veľmi jednoduchý a hlavne rýchly na prípravu, ak už máte veľkú chuť na sladké :)
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Vajíčka rozmixujeme s práškovým cukrom.
-
2
Postupne pridáme zvyšné suroviny (olej, mlieko, kypriaci prášok, vanilkový cukor, múka). Ja som miesto vanilkového cukru pridala škoricový. Škorica rozvoňala byt svojou úžasnou vôňou a koláču dodala výbornú chuť.
-
3
Rúru nahrejeme na 180 °C. Na vymastený a múkou posypaný plech vylejeme surové cesto. Môžme použiť aj papier na pečenie. Do surového cesta poukladáme ovocie podľa chuti, v našom recepte čerešne z kompótu, ktorý sme scedili.
-
4
Pečieme približne 30 minút. Upečený koláč vyberieme z rúry a posypeme práškovým cukrom.
Ten komentár. ste si mohli odpustiť
Ovocie stačí obaliť v múke...
Dělala jsem testy - obalené s moukou, neobalené, půl napůl. Umí klesnout oboje. Pokud je ovoce větší a nebo s peckou! je těžší. Též hraje roli výše těsta. No a pak teplota, tlak, rosný bod a zákon schválnosti. Chvíli mi trvalo se s tím smířit, ale jo, už mi to jde. Pokud klesne, zůstanu nad věcí. Chuť se nezmění.
sama som prekvapená-kde zmizol môj komentár-prečo-a kto ho zmazal..??
redakcia-dozviem sa pravdu..??
Váš komentár sme vymazali, pretože sa nevhodným spôsobom vyjadroval o jednom z užívateľov Varecha.sk.
Děkuji. Ostávam prekvapená.
a dotyčná sa môže hanlivo vyjadrovať k receptom a autorom opakovane..??to vám nevadí..??
ste ma sklamali..
nepoužila som žiadne vulgárne slovo..
@Angelikasch bude zrejme dáka celebrita..
pozdravujem všetkých slušných..dobrých..šikovných..
Ubezpečujeme Vás, že ku všetkým užívateľom Varecha.sk pristupujeme rovnako, nemáme tu žiadne - ako píšete - celebrity, ktoré by sme uprednostňovali. Verejné zdieľanie receptov (a vôbec akýchkoľvek príspevkov) so sebou prináša aj kritické reakcie a komentáre, s tým treba jednoducho počítať. Kritika by sa mala týkať receptu a nemala by sa však znižovať k osobným útokom a hodnoteniu osôb ako takých. Z tohto súdku bol aj Váš komentár, i keď neobsahoval vulgarizmy, preto bol vymazaný.
Z vašeho úhlu pohledu je pak nutné, abyste všem měřili stejným metrem.
Hlásím se k tomu, že poslední věta mého komentu z dneška /23.9.2019/ v 9.53 hod. je stejné kvality a žádám @redakcia o vymazání. Děkuji.
Vymazanê.
A ešte dôležitá vec; vajcia šľaháme nezakryté,aby sme tam dostali čo najviac vzduchu - preto je bublanina bublaninou.Na začiatok si misu (lepšia je užšia a vyššia),prekryjeme utierkou,aby sme si neoprskali celú kuchyňu a potom už misu odkryjeme a došľaháme.
Ďakujem za Váš komentár, veľmi ma to potešilo :)
Rozmery plechu sú: 34,5x25cm
Lajkla som ho omylom,ani som si nevšimla, na ostatnom trvám.Recept je výborný,tak ,ako je napísaný