Ovocný koláč

Ovocná bublanina (fotorecept)

Autor receptu: vikipu

Do bublaniny môžete použiť akýkoľvek druh ovocia, podľa chuti. Recept je veľmi jednoduchý a hlavne rýchly na prípravu, ak už máte veľkú chuť na sladké :)

25 minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Postup

  1. Vajíčka rozmixujeme s práškovým cukrom.
  2. Postupne pridáme zvyšné suroviny (olej, mlieko, kypriaci prášok, vanilkový cukor, múka). Ja som miesto vanilkového cukru pridala škoricový. Škorica rozvoňala byt svojou úžasnou vôňou a koláču dodala výbornú chuť.
  3. Rúru nahrejeme na 180 °C. Na vymastený a múkou posypaný plech vylejeme surové cesto. Môžme použiť aj papier na pečenie. Do surového cesta poukladáme ovocie podľa chuti, v našom recepte čerešne z kompótu, ktorý sme scedili.
  4. Pečieme približne 30 minút. Upečený koláč vyberieme z rúry a posypeme práškovým cukrom.