Ovocný koláč
Ovocná bublanina (fotorecept)
Autor receptu: vikipu
Do bublaniny môžete použiť
akýkoľvek druh ovocia, podľa
chuti. Recept je veľmi jednoduchý a
hlavne rýchly na prípravu, ak už
máte veľkú chuť na sladké :)
25 minút príprava |
30 minút na 180 °C |
Postup
- Vajíčka rozmixujeme s práškovým cukrom.
- Postupne pridáme zvyšné suroviny (olej, mlieko, kypriaci prášok, vanilkový cukor, múka).
Ja som miesto vanilkového cukru pridala škoricový. Škorica rozvoňala byt svojou úžasnou vôňou a koláču dodala výbornú chuť.
- Rúru nahrejeme na 180 °C.
Na vymastený a múkou posypaný plech vylejeme surové cesto. Môžme použiť aj papier na pečenie.
Do surového cesta poukladáme ovocie podľa chuti, v našom recepte čerešne z kompótu, ktorý sme scedili.
- Pečieme približne 30 minút.
Upečený koláč vyberieme z rúry a posypeme práškovým cukrom.