Oškvarkové bochníčky fotorecept
Foto: gordonko
Baby dnes robili žemle a ja som navrhol urobiť oškvarkové pagáče. Zamietli mi to, ale navrhli mi urobiť žemličky obohatené Zobraziť celý popisBaby dnes robili žemle a ja som navrhol urobiť oškvarkové pagáče. Zamietli mi to, ale navrhli mi urobiť žemličky obohatené
oškvarkami.
Zdroj: Podrobnejší fotopostup nájdete TU
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
3 hrnčeky |
|
2 ČL |
|
2 PL |
|
1 ČL |
|
1 bal. |
|
1 stredný kelímok (z Kauflandu) |
|
asi 2 hrste |
|
1 hrnček (vlažná) |
|
Na potretie: | |
|
Postup
-
1
3 hrnčeky múky, 2 lyžice oleja, 2 lyžičky soli, 1 lyžičku cukru , 1 bal. sušeného droždia, hrnček vlažnej vody a pomleté oškvarky dáme vymiešať do mixéra (od ježiška).
-
2
Vymiešané cesto dáme do vymastenej misky " rýchlokysky" a do cesta zapracujeme celé oškvarky. Potom necháme hodinku na teplom mieste nakysnúť.
-
3
Vykysnuté cesto dáme na pomúčenú dosku a trochu prepracujeme - zapracoval som do cesta trochu viac múky, lebo sa mi zdalo cesto trochu redšie, aj keď baby tvrdili že je OK.
-
4
Z cesta urobíme bochníčky, ktoré poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie a jemne pritlačíme mriežkou na zemiaky.
-
5
Dáme piecť do rúry vyhriatej na 180 °C a pečieme 20 minút. Po vybratí z rúry potrieme olejom a necháme vychladnúť.
-
6
A máme hotovo, dobrú chuť... Podrobnejší fotopostup nájdete na https://www.facebook.com/media/set/?vanity=tomas.marny.75436&set=a.1795740207244180
Ďakujem za komentár , ježíškom som bol ja a baby ma k nemu ani pustiť nechcú .... všetko dobré v novom roku Tebe a všetkým VARECHAčom
tohle se mi páči..
bez prekladania a dlhého času čakania..
želám zdravie šťastie
a pupok nech nám už NErastie
bo vraj pred covidom utečú chudí
a tustých sú plné hroby..
:-)
záväzok si nedávam-načo..
na dodržanie som ledačo
bude ako bude
rada sa s tebou stretnem po poslednom súde..
mám radosť-stretnúť tých čo úsmevov v kešeni majú aj pre druhých dosť
živioooo...dobrý človek...!!!