Oškvarkové žemle

Oškvarkové bochníčky (fotorecept)

Autor receptu: gordonko

Baby dnes robili žemle a ja som navrhol urobiť oškvarkové pagáče. Zamietli mi to, ale navrhli mi urobiť žemličky obohatené oškvarkami.

24 ks
porcií
20 minút
príprava
20 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. 3 hrnčeky múky, 2 lyžice oleja, 2 lyžičky soli, 1 lyžičku cukru , 1 bal. sušeného droždia, hrnček vlažnej vody a pomleté oškvarky dáme vymiešať do mixéra (od ježiška).
  2. Vymiešané cesto dáme do vymastenej misky " rýchlokysky" a do cesta zapracujeme celé oškvarky. Potom necháme hodinku na teplom mieste nakysnúť.
  3. Vykysnuté cesto dáme na pomúčenú dosku a trochu prepracujeme - zapracoval som do cesta trochu viac múky, lebo sa mi zdalo cesto trochu redšie, aj keď baby tvrdili že je OK.
  4. Z cesta urobíme bochníčky, ktoré poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie a jemne pritlačíme mriežkou na zemiaky.
  5. Dáme piecť do rúry vyhriatej na 180 °C a pečieme 20 minút. Po vybratí z rúry potrieme olejom a necháme vychladnúť.
  6. A máme hotovo, dobrú chuť... Podrobnejší fotopostup nájdete na https://www.facebook.com/media/set/?vanity=tomas.marny.75436&set=a.1795740207244180