Orieškový koláč fotorecept
Foto: kucharka
Tento koláč, okrem toho že je dobrý, je aj jednoduchý. Pečiem ho aj ako korpus na tortu. Má akoby pralinkovú chuť. A ak Zobraziť celý popisTento koláč, okrem toho že je dobrý, je aj jednoduchý. Pečiem ho aj ako korpus na tortu. Má akoby pralinkovú chuť. A ak sa čokoláda nahradí lyžičkou škorice, je z toho ďalší výborný koláč.
porcií
príprava
na 170 °C
Postup
-
1
Vyšľaháme sneh z bielkov so štipkou soli.
-
2
V miske rozmiešame všetky ostatné suroviny. Oriešky by mali byť bez šupy a opečené. Ja už ich kupujem hotové, ale ak sa nedá, tak sa len chvíľu opečú v rúre.
-
3
Opatrne zmiešame a vylejeme do papierom na pečenie vystlanej okrúhlej formy s priemerom 20 cm.
-
4
Pečieme približne 45 minút na 170 °C. Upečený koláč poprášime práškovým cukrom.
Príjemný zvyšok víkendu.