Foto: kejtuska5
K tejto cheese-tortičke ma inšpirovala slečna Lucka Gažová, ktorá ju nedávno prezentovala v televíznom vysielaní. A tak som neváhala a ihned som ju vyskúšala-s Zobraziť celý popisK tejto cheese-tortičke ma inšpirovala slečna Lucka Gažová, ktorá ju nedávno prezentovala v televíznom vysielaní. A tak som neváhala a ihned som ju vyskúšala-s malou obmenou, kedy som miesto Agave sirupu použila med. Odporúčam každému, kto má rád kombináciu tvarohu, orieškov, karamelu :) Dobrú chuť !
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
Cesto : | |
200 g |
|
1 ks |
|
90 g |
|
1 štipka |
|
2 PL |
|
Plnka: | |
250 g |
|
1 ks |
|
3 PL |
|
2 ks |
|
1 PL |
|
150 g |
|
1 ks |
|
Karamelový toping: | |
100 g |
|
30 g |
|
50 ml |
|
Postup
-
1
Suroviny na cesto spolu zmiešame. Cesto poroztláčame na vymastenú, múkou vysypanú formu a poprepichujeme vidličkou/ ja som použila formu priemeru 27 cm /
- 2
Dáme zapiecť na 10 minút pri teplote 180 stupňov
- 3
Kým sa cesto pečie, pripravíme si plnku. Orechy nasekáme nadrobno a spolu s ostatnými surovinami zmiešame na kašu
- 4
Po 10. minútach cesto z rúry vytiahneme a vylejeme naň pripravenú plnku.
- 5
Takto prichystaný cheesecake pečieme ešte hodinu. Dobré je vložiť do rúry zároveň pod cesto pekáč s vodou
- 6
Príprava karamelovej polevy: Z cukru a masla zhotovíme karamel. Do pripraveného karamelu vylejeme smotanu na šľahanie a necháme na miernom ohni karamel dokonale rozpustiť
- 7
Hotový cheesecake polejeme karamelovou polevou a necháme dobre zachladiť
- 8
Nakoniec cheesecake dozdobíme orechami alebo ľubovoľným ovocím, ako som zvolila ja
- 9
Verím, že Vám táto dobrota bude chutiľ! krásny deň :)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu