Orieškový cheesecake s karamelovým topingom
Autor receptu: kejtuska5
K tejto cheese-tortičke ma inšpirovala slečna Lucka Gažová, ktorá ju nedávno prezentovala v televíznom vysielaní. A tak som neváhala a ihned som ju vyskúšala-s malou obmenou, kedy som miesto Agave sirupu použila med. Odporúčam každému, kto má rád kombináciu tvarohu, orieškov, karamelu :) Dobrú chuť !
12 porcií |
20 minút príprava |
70 minút na 180 °C |
Postup
- Suroviny na cesto spolu zmiešame. Cesto poroztláčame na vymastenú, múkou vysypanú formu a poprepichujeme vidličkou/ ja som použila formu priemeru 27 cm /
- Dáme zapiecť na 10 minút pri teplote 180 stupňov
- Kým sa cesto pečie, pripravíme si plnku. Orechy nasekáme nadrobno a spolu s ostatnými surovinami zmiešame na kašu
- Po 10. minútach cesto z rúry vytiahneme a vylejeme naň pripravenú plnku.
- Takto prichystaný cheesecake pečieme ešte hodinu. Dobré je vložiť do rúry zároveň pod cesto pekáč s vodou
- Príprava karamelovej polevy: Z cukru a masla zhotovíme karamel. Do pripraveného karamelu vylejeme smotanu na šľahanie a necháme na miernom ohni karamel dokonale rozpustiť
- Hotový cheesecake polejeme karamelovou polevou a necháme dobre zachladiť
- Nakoniec cheesecake dozdobíme orechami alebo ľubovoľným ovocím, ako som zvolila ja
- Verím, že Vám táto dobrota bude chutiľ! krásny deň :)