Orieškový cheesecake s karamelovým topingom

Autor receptu: kejtuska5

K tejto cheese-tortičke ma inšpirovala slečna Lucka Gažová, ktorá ju nedávno prezentovala v televíznom vysielaní. A tak som neváhala a ihned som ju vyskúšala-s malou obmenou, kedy som miesto Agave sirupu použila med. Odporúčam každému, kto má rád kombináciu tvarohu, orieškov, karamelu :) Dobrú chuť !

12
porcií
20 minút
príprava
70 minút
na 180 °C

Postup

  1. Suroviny na cesto spolu zmiešame. Cesto poroztláčame na vymastenú, múkou vysypanú formu a poprepichujeme vidličkou/ ja som použila formu priemeru 27 cm /
  2. Dáme zapiecť na 10 minút pri teplote 180 stupňov
  3. Kým sa cesto pečie, pripravíme si plnku. Orechy nasekáme nadrobno a spolu s ostatnými surovinami zmiešame na kašu
  4. Po 10. minútach cesto z rúry vytiahneme a vylejeme naň pripravenú plnku.
  5. Takto prichystaný cheesecake pečieme ešte hodinu. Dobré je vložiť do rúry zároveň pod cesto pekáč s vodou
  6. Príprava karamelovej polevy: Z cukru a masla zhotovíme karamel. Do pripraveného karamelu vylejeme smotanu na šľahanie a necháme na miernom ohni karamel dokonale rozpustiť
  7. Hotový cheesecake polejeme karamelovou polevou a necháme dobre zachladiť
  8. Nakoniec cheesecake dozdobíme orechami alebo ľubovoľným ovocím, ako som zvolila ja
  9. Verím, že Vám táto dobrota bude chutiľ! krásny deň :)