Orieškové mesiačiky - bezlepkové (fotorecept)

Autor receptu: zuzka193

30
porcií
60 minút
príprava
10 minút
na 170 °C

Suroviny

Postup

  1. Pripravíme si suroviny.
  2. Z uvedených surovín vypracujeme cesto.
  3. Zabalíme ho do potravinárskej fólie a uložíme do chladničky a necháme aspoň na pol hodiny odležať.
  4. Takto odležané cesto vyvaľkáme na doske na hrúbku 3 mm. Z cesta vykrajujeme mesiačiky.
  5. Poukladáme ich na plech vystlaný papierom na pečenie. Pečieme 7 - 10 minút v rúre vyhriatej na 170°C.
  6. Upečené a vychladnuté mesiačiky po dve zlepujeme jahodovým džemom.
  7. Zlepené koláčiky polejeme rozpustenou bielou čokoládou, alebo polevou (Dr. Oetker) a ozdobíme nadrobno nasekanými pistáciovými orieškami (nie solenými).