Orieškové mesiačiky - bezlepkové (fotorecept)
Autor receptu: zuzka193
30 porcií |
60 minút príprava |
10 minút na 170 °C |
Postup- Pripravíme si suroviny.
- Z uvedených surovín vypracujeme cesto.
- Zabalíme ho do potravinárskej fólie a uložíme do chladničky a necháme aspoň na pol hodiny odležať.
- Takto odležané cesto vyvaľkáme na doske na hrúbku 3 mm. Z cesta vykrajujeme mesiačiky.
- Poukladáme ich na plech vystlaný papierom na pečenie. Pečieme 7 - 10 minút v rúre vyhriatej na 170°C.
- Upečené a vychladnuté mesiačiky po dve zlepujeme jahodovým džemom.
- Zlepené koláčiky polejeme rozpustenou bielou čokoládou, alebo polevou (Dr. Oetker) a ozdobíme nadrobno nasekanými pistáciovými orieškami (nie solenými).
|