Orientálne mäsové batôžky (fotorecept)

Autor receptu: sjuz

Možno sa vám to bude zdať ako piplačka, je to však pomerne rýchle jedlo, a veľmi chutné:)! Batôžky sa dajú variť na pare, ale aj smažiť v oleji. Tak isto sa dajú robiť rolky namiesto batôžkov. Tento recept som videla na Paprike, a veľmi ma zaujal.

30 minút
príprava
7-10 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Mleté mäso zmiešame s cesnakom, kôrou z citróna, posekanou vňaťkou, nadrobno pokrájanou čili papričkou, omáčkami a octom.
  2. Ryžový papier navlhčíme z oboch strán - ja som urobila tak, že do misky som si dala vodu, a silikónovou mašľovačkou som natrela papier z oboch strán. Papier potom pekne zmäkne a dá sa tvarovať. Na každý kladieme kôpku mäsa.
  3. Urobíme batôžtek, a zviažeme pórom. Môžete si ho aj trošku spariť horúcou vodou, aby zmäkol,a dal sa lepšie tvarovať, ja som viazala so surovým. Bol už trochu zvädnutý:), tak to šlo ľahko, nelámal sa.
  4. Takto pripravíme všetky batôžky.
  5. Batôžky uložíme do parného hrnca, alebo do bambusového hrnca, a varíme na pare cca 7-10 min. Môžu sa aj vysmážať v oleji, potom budú chrumkavé. Ja som zvolila diétnejšiu verziu na večer:) Podávame s omáčkou k jarným rolkám.