Orechový koláč
Orechový koláč

Orechový koláč s jablkami

helena10 - bez fotkyhelena10, 24. novembra 2023
Orechový koláč s jablkami
Foto: helena10

Jednoduchý koláč, výbornej chuti, vláčny a jemný. Presvedčíte sa, keď koláč upečiete. Recept je hrnčekový.

30-35 minút
na 175 °C

Suroviny

Cesto orechovo-jablkové:
1 hrnček (250 ml)
2 ks väčšie
3/4 hrnčeka
1/2 bal.
štipka
2 PL (BB v prášku)
2 PL
1 hrnček (sekané na jemno)
1 PL sekané na jemno (nemusia byť)
1 KL
1/2 hrnčeka
1/2 hrnčeka
2 ks veľké
Na posypanie koláča:
Na plech:




Postup

  1. 1

    Očistené a ošúpané jablká nakrájam na menšie kocky. Odložím bokom.

  2. 2

    Na cesto šľahám vajcia s cukrami a štipkou soli do penistej hmoty. Za miernejšieho šľahania pridávam olej, mlieko, múku zmiešanú s práškom do pečiva, pudingom a kakaom, potom nasekané orechy i najemno nasekané slnečnicové semienka (...ja dávam, lebo ich potrebujem zužitkovať). Pomohla som si sekáčikom. Do vymiešaného cesta nakoniec pridám kocky jabĺk a vareškou riadne premiešam.

  3. 3

    Cesto s jablkami vylejem a rozotriem na vymastený a posypaný plech veľkosti 18 x 29 cm.

  4. 4

    Pečiem v predhriatej rúre na 175 stupňov 30-35 minút. Kontrola špajľou.

  5. 5

    Ochladený upečený koláč posypem práškovým cukrom.

Diskusia k receptu

olinecka
Pekný koláčik jablká, orechy výborná voľba, chválim, ako každé tvoje pečenie.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia