Orechový koláč s jablkami
Foto: helena10
Jednoduchý koláč, výbornej chuti, vláčny a jemný. Presvedčíte sa, keď koláč upečiete. Recept je hrnčekový.
na 175 °C
Suroviny
Cesto orechovo-jablkové: | |
1 hrnček (250 ml) |
|
2 ks väčšie |
|
3/4 hrnčeka |
|
1/2 bal. |
|
štipka |
|
2 PL (BB v prášku) |
|
2 PL |
|
1 hrnček (sekané na jemno) |
|
1 PL sekané na jemno (nemusia byť) |
|
1 KL |
|
1/2 hrnčeka |
|
1/2 hrnčeka |
|
2 ks veľké |
|
Na posypanie koláča: | |
|
|
Na plech: | |
|
|
|
Postup
-
1
Očistené a ošúpané jablká nakrájam na menšie kocky. Odložím bokom.
- 2
Na cesto šľahám vajcia s cukrami a štipkou soli do penistej hmoty. Za miernejšieho šľahania pridávam olej, mlieko, múku zmiešanú s práškom do pečiva, pudingom a kakaom, potom nasekané orechy i najemno nasekané slnečnicové semienka (...ja dávam, lebo ich potrebujem zužitkovať). Pomohla som si sekáčikom. Do vymiešaného cesta nakoniec pridám kocky jabĺk a vareškou riadne premiešam.
- 3
Cesto s jablkami vylejem a rozotriem na vymastený a posypaný plech veľkosti 18 x 29 cm.
- 4
Pečiem v predhriatej rúre na 175 stupňov 30-35 minút. Kontrola špajľou.
- 5
Ochladený upečený koláč posypem práškovým cukrom.
Tiež orechový koláč:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu