Orechový koláč

Orechový koláč s jablkami

Autor receptu: helena10

Jednoduchý koláč, výbornej chuti, vláčny a jemný. Presvedčíte sa, keď koláč upečiete.* Recept je hrnčekový.

30-35 minút
na 175 °C

Suroviny

Postup

  1. Očistené a ošúpané jablká nakrájam na menšie kocky. Odložím bokom.
  2. Na cesto šľahám vajcia s cukrami a štipkou soli do penistej hmoty. Za miernejšieho šľahania pridávam olej, mlieko, múku zmiešanú s práškom do pečiva, pudingom a kakaom, potom nasekané orechy i najemno nasekané slnečnicové semienka (...ja dávam, lebo ich potrebujem zužitkovať). Pomohla som si sekáčikom. Do vymiešaného cesta nakoniec pridám kocky jabĺk a vareškou riadne premiešam.
  3. Cesto s jablkami vylejem a rozotriem na vymastený a posypaný plech veľkosti 18 x 29 cm.
  4. Pečiem v predhriatej rúre na 175 stupňov 30-35 minút. Kontrola špajľou.
  5. Ochladený upečený koláč posypem práškovým cukrom.