Orechovo-maková bábovka
Orechovo-maková bábovka bez múky (fotorecept)
Autor receptu: sonulienka
Tak kto si dá orechovo-makovú bábovku bez múky?
15 minút príprava |
35 minút na 180 °C |
Postup
- Tu sú suroviny ale na obrázku mám len štyri vajcia ale dávala som päť.
- Vajíčka rozbijeme a oddelíme bielky od žĺtkov. K žĺtkom pridám cukor.
- Vyšľahám do peny.
- Pridám mlieko a rozpustené maslo a znovu prešľahám. Z bielkov vyšľahám tuhý sneh. Orechy, mak, sódu a kukuričný škrob dobre premiešam.
- Do žĺtkovej zmesi pridám sypkú zmes, citrónovú šťavu a na koniec sneh z bielkov.
- Dám do vymastenej a bezlepkovou múkou vysypanej formy.
- Piecť dáme do vyhriatej rúry na 180 stupňov na 35 minút. Potom rúru vypneme, pootvoríme dvierka a necháme ešte 10 minút v rúre. Bábovku vyklopíme, pocukrujeme, necháme úplne vychladnúť a môžeme koštovať.
- No a ako vidíte, polovica je už preč.