Orechovo-maková bábovka

Orechovo-maková bábovka bez múky (fotorecept)

Autor receptu: sonulienka

Tak kto si dá orechovo-makovú bábovku bez múky?

15 minút
príprava
35 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Tu sú suroviny ale na obrázku mám len štyri vajcia ale dávala som päť.
  2. Vajíčka rozbijeme a oddelíme bielky od žĺtkov. K žĺtkom pridám cukor.
  3. Vyšľahám do peny.
  4. Pridám mlieko a rozpustené maslo a znovu prešľahám. Z bielkov vyšľahám tuhý sneh. Orechy, mak, sódu a kukuričný škrob dobre premiešam.
  5. Do žĺtkovej zmesi pridám sypkú zmes, citrónovú šťavu a na koniec sneh z bielkov.
  6. Dám do vymastenej a bezlepkovou múkou vysypanej formy.
  7. Piecť dáme do vyhriatej rúry na 180 stupňov na 35 minút. Potom rúru vypneme, pootvoríme dvierka a necháme ešte 10 minút v rúre. Bábovku vyklopíme, pocukrujeme, necháme úplne vychladnúť a môžeme koštovať.
  8. No a ako vidíte, polovica je už preč.