Orechovo-karamelové rezy s gaštanovou plnkou fotorecept

ancicka - fotkaancicka, 2. marca 2012
Orechovo-karamelové rezy s gaštanovou plnkou (fotorecept)
Foto: ancicka
30
porcií
50 minút
príprava
10 minút
na 180 °C

Suroviny

5 ks celé
5 PL
5 PL
1 ks
100 g
Plnka :
1/2 kocky ( Helia)
1 ks
3 PL
1 ks
250 dl
Karamelová šľahačka:
2 ks , Dr.Oetker
1 ks Dr.oetker
3 dl
4 pl
podľa potreby  na postruhanie




Postup

  1. 1

    Vyšľahám bielky,pridám pr.cukor a žltky.

    Orechovo-karamelové rezy s gaštanovou plnkou (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Do vyšľahaného pridám múku,pr.do pečiva a orechy.Premiešam a vylejem na plech vyložený papierom.Upečiem.

    Orechovo-karamelové rezy s gaštanovou plnkou (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Z pripravených surovin uvarím karamel a plnku.

    Orechovo-karamelové rezy s gaštanovou plnkou (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Cukor spálim a zalejem mliekom.Nechám rozvariť a vychladnuť.

    Orechovo-karamelové rezy s gaštanovou plnkou (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Kým karamel chladne,tak uvarím puding z mlieka a zlatého klasu.Maslo vyšľahám s cukrom a doň vmiešame gaštanové pyré.Do pyré vmiešame vychladený puding.Zmiešame.

    Orechovo-karamelové rezy s gaštanovou plnkou (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Z piškoty odstranime papier a natrieme na cesto.

    Orechovo-karamelové rezy s gaštanovou plnkou (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Z vychladeného karamelu a práškovej šľahačka vyšľaháme tuhú šľahačku.Natrieme na krém a nastruháme čokolády.Necháme stuhnúť a pokrájame.

    Orechovo-karamelové rezy s gaštanovou plnkou (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Dobrú chuť!

    Orechovo-karamelové rezy s gaštanovou plnkou (fotorecept) - obrázok 8

Diskusia k receptu

3sandra3
dobrý nápad... tiež mám zamrazené gaštanové pyré... koláčik je isto chutný
an3da
musí to byť chutné, ukladám, milujem všetko gaštanové.
marienka44
@Ancicka , to gast.pyre obsahuje aj cukor? Ak ano, treba pridany cukor zredukovat. Nadherne, famozne rezy a preto ukladam do mojej KK a najblizsie urobim.
astheart
Já vám na Slovensku to kaštanové pyré skoro závidím! :) Tady jsem ho ještě neviděla.... Ale pro jistotu ukládám. :)))
marienka44
@Ancicka , na obale by malo byt napisane zlozenie vyrobku. Urobim podla Teba, preferujem vsak kryst. cukor pred praskovym. :-)
isabel1
Iste ho vyskúšam,mam mrazené gaštanové pyré.Ten Tvoj rez je nádherný a iste dobrý o čom nepochybujem.
pivonka
Už je v kk. Len kedy vyskúšam všetky tie dobré recepty, ktoré mám uložené.
srnka77
Zákusok som robila na Silvestra, bol fantastický a mal veľký úspech. Keďže sa však snažím vyhýbať umeline v jedle, šľahačku som spravila z karamelu a 500 ml 33 % smotany – po prevarení som nechala poriadne vychladnúť, vyšľahala a držalo to krásne a bez problémov. Tiež som si pridala marhuľový džem, ktorým som natrela cesto.
Vďaka za recept :)
1x martau