Orechovo-karamelové rezy s gaštanovou plnkou fotorecept
Foto: ancicka
30
porcií
porcií
50 minút
príprava
príprava
10 minút
na 180 °C
na 180 °C
Suroviny
5 ks celé |
|
5 PL |
|
5 PL |
|
1 ks |
|
100 g |
|
Plnka : | |
1/2 kocky ( Helia) |
|
1 ks |
|
3 PL |
|
1 ks |
|
250 dl |
|
Karamelová šľahačka: | |
2 ks , Dr.Oetker |
|
1 ks Dr.oetker |
|
3 dl |
|
4 pl |
|
podľa potreby na postruhanie |
|
Postup
-
1
Vyšľahám bielky,pridám pr.cukor a žltky.
-
2
Do vyšľahaného pridám múku,pr.do pečiva a orechy.Premiešam a vylejem na plech vyložený papierom.Upečiem.
-
3
Z pripravených surovin uvarím karamel a plnku.
-
4
Cukor spálim a zalejem mliekom.Nechám rozvariť a vychladnuť.
-
5
Kým karamel chladne,tak uvarím puding z mlieka a zlatého klasu.Maslo vyšľahám s cukrom a doň vmiešame gaštanové pyré.Do pyré vmiešame vychladený puding.Zmiešame.
-
6
Z piškoty odstranime papier a natrieme na cesto.
-
7
Z vychladeného karamelu a práškovej šľahačka vyšľaháme tuhú šľahačku.Natrieme na krém a nastruháme čokolády.Necháme stuhnúť a pokrájame.
-
8
Dobrú chuť!
Vďaka za recept :)