Orechovo-čokoládové rezy fotorecept
Foto: helena10
Potešenie pre tých, ktorí majú radi orechy a čokoládu. U nás doma všetci.
Suroviny
Cesto: | |
4 ks |
|
4 kopcovité PL |
|
1 PL |
|
4 kopcovité PL mleté |
|
2 kopcovité PL |
|
1 bal. |
|
Čokoládová plnka: | |
80 g (Dr.Oetker) |
|
2 PL |
|
2 dl studené |
|
125 g (alebo Zlatá Haná) |
|
domáci |
|
Na zdobenie: | |
|
|
|
Postup
-
1
Piekla som na plechu 22 x 30 cm. Žĺtky s cukrom a trochou vody vyšľahám. Pridávam postupne a ručne lopatkou vmiešavam sneh vyšľahaný z bielkov a mleté orechy zmiešané s múkou a kypriacim práškom do pečiva. Cesto vylejem a rozotriem na vymastený, pomúčený plech. Upečiem. Pečte podľa svojej rúry, kontrolujte špajľou. V mojej rozohriatej rúre bolo upečené za cca 18 minút na 175 stupňoch.
-
2
Čokoládovú plnku som teraz spravila krémovú od Dr. Oetkera za studena. Nám chutila, môžem doporučiť. Vo vyššej nádobe v studenom mlieku som 4 minúty šľahala 80 g čokoládovej krémovej náplne v prášku s 2 lyžicami práškového cukru. Kto chce sladšie, pridá cukru viac. Následne som pridala 125 g rastlinného masla a mixérom som došľahala 1/2 minúty. Presne podľa uvedeného návodu. Upečené orechové piškótové cesto rozrežem (aby som nakrájala na rezy), jednu časť natriem najprv domácim marhuľovým džemom a potom čokoládovou plnkou. Na ňu uložím druhú časť upečeného cesta. Vrchnú časť cesta natieram tiež. Po dostatočnom vychladnutí pred servírovaním ozdobujem nastrúhanou a kúskami bielej a tmavej čokolády. Dobrú chuť!
Na väčší plech (30x40) je treba upraviť piškótové cesto na 6 vajec a taktiež ostatné suroviny adekvátne pridať.
Pekný deň želám.