Orechovo-čokoládové osie hniezda (fotorecept)

Autor receptu: marianne

Kuchársku knihu o pečení od Eleny Peniaštekovej-Múčniky mám veľmi rada.Učila som sa z nej piecť.Skvelé recepty,zrozumiteľne napísané,vždy sa podaria.Upečie začiatočník, aj pokročilý.Tieto osie hniezdá od nej sú skrátka vynikajúce,nedá sa nepodeliť s receptom,aj keď už tu nejaké sú....Výborné sladké raňajky a božsky voňajúú.Piekla som z dvojitej dávky aj pre dobrú susedu:-)

40-45
porcií
20 minút
na 170-180 °C

Suroviny

Postup

  1. Do misy dáme múku,cukor,soľ,z droždia,mlieka,trošky cukru pripravený a vykysnutý kvások,roztopené maslo a žltky.Vypracujeme cesto,ktoré musí byť také husté,aby sa dalo dobre vyváľkať.Z cesta urobíme hneď tri šúľky.
  2. A každý šúľok rozváľkame na tenký obdlžník,ktorý posypeme škoricovým cukrom(alebo len škoricou),vanilkovým cukrom,posekanými orechami,hrozienkami a kúskami čokolády.Vonkajší okraj cesta potrieme bielkom.
  3. Pevne stočíme a ostrým nožom pokrájame na kolieska hrubé cca 1,5cm.
  4. Reznou stranou ich poukladáme na vymastený plech,ďalej od seba a necháme vykysnúť.Vykysnuté potrieme bielkom a ešte poprášime vanilkovým cukrom.
  5. Upečieme do ružova..