Orechové drobné pečivo
Orechové drobné pečivo

Orechové sucháre

frommykitchendotcom - bez fotkyfrommykitchendotcom, 3. novembra 2022

Suroviny

5 ks
150 g
150 g
60 g
60 g
60 g
Na vymastenie formy:




Postup

  1. 1

    Pripravíme si formu na srnčí chrbát, tuk na vymastenie, alobal, plech a papier na pečenie.

  2. 2

    Z 5 bielkov vyšľaháme sneh, múku a cukor preosejeme. Do snehu najprv vmiešame cukor, potom múku a nakoniec orechy. Vylejeme do vymastenej formy.

  3. 3

    Naplnenú formu vložíme do dobre vyhriatej rúry na 180 °C na minimálne 3/4 hodiny. Vrch sa nám môže trochu pre pečení nadvihnúť. Po upečení ešte horúce aj s formou zabalíme do alobalu a necháme stáť do ďalšieho dňa, aby orechy zvlhli a dali sa pekne krájať.

  4. 4

    Po odstátí nakrájame ostrým nožom na tenké plátky. Porozkladáme ich na plech a necháme sušiť v rúre na 150 °C na teplovzdušnom režime. Sucháre takto pekne stvrdnú a zružovejú.

Diskusia k receptu

janger
Krasna fotka! Chutne keksiky.
Aj ja ich niekedy robim, recept mam uz strasne davno. Pod menom "chrupinky".
poppi
Vynikajúce, keď mi ostanú bielka vždy ich upečiem a nielen na vianoce😋




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia