Orechové sucháre
Foto: frommykitchendotcom
Postup
-
1
Pripravíme si formu na srnčí chrbát, tuk na vymastenie, alobal, plech a papier na pečenie.
- 2
Z 5 bielkov vyšľaháme sneh, múku a cukor preosejeme. Do snehu najprv vmiešame cukor, potom múku a nakoniec orechy. Vylejeme do vymastenej formy.
- 3
Naplnenú formu vložíme do dobre vyhriatej rúry na 180 °C na minimálne 3/4 hodiny. Vrch sa nám môže trochu pre pečení nadvihnúť. Po upečení ešte horúce aj s formou zabalíme do alobalu a necháme stáť do ďalšieho dňa, aby orechy zvlhli a dali sa pekne krájať.
- 4
Po odstátí nakrájame ostrým nožom na tenké plátky. Porozkladáme ich na plech a necháme sušiť v rúre na 150 °C na teplovzdušnom režime. Sucháre takto pekne stvrdnú a zružovejú.
Tiež drobné pečivo:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Presne tak :) ani u nás
Dakujem ❤️
Aj ja ich niekedy robim, recept mam uz strasne davno. Pod menom "chrupinky".
Dnes jsem pekla, výborné!!! Moc děkui za recept.