Mandľové a orieškové sušienky

sonulienka - fotkasonulienka, 6. septembra 2011

Aj keď som už tento, alebo podobný recept videla na vareche naposledy u tatranky, ale aj tak ho sem dám.

Suroviny

14 dkg
14 dkg
4 ks
10 dkg

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Bielka s cukrom do tuha vyšľaháme, pridáme múku a celé mandle (alebo lieskové oriešky), ja som teraz dala pol na pol.

  2. 2

    Dať do vymasteného srnčieho chrbta a piecť.

  3. 3

    Na druhý deň na tenko nakrájať a poukladať na plech. Dať do rúry zasušiť.

Recept je zaradený do kategórií:
Banskobystrický kraj, Dezerty, Na sladko, Koláče, Pečené

Diskusia k receptu

kata50
...a hlavne sa využijú zvyšné bielka :-))
nadia56
mandlovy suchar je velmi dobry a vdacny, vela sa z neho nakraja, robievam ho aj s lieskovcami, nema chybu, da sa napiect do zasoby a ziadna necakana navsteva nas neprekvapi :-)
sonulienka
marienka 44 ja som to zatiaľ nedávala do alobalu ale každá rada dobrá skúsim
veronika353
Je to strašně dobré,ale už jsem to dlouho nepekla,taky dávám lískové ořechy a mandle a ještě trochu arašídú(nesolených) :-)))))
sonulienka
nie ani mandle ani oriešky netreba ošúpať a ani pomleť alebo nakrájať dávať ich celé pokrárajú sa keď sa už krájajú lupienky ja to krájam na krájači
sonulienka
naozaj nemajú chybu vždy sa prvé minú a to vždy robím aspoň dve dávky.
azzaro
jej toto robievala moja babicka. ja zial jej recept nemam. ale chcela som sa spytat na kolko stupnov sa to pecie? a to susenie? dakujem
sonulienka
@azzaro ja mám teplovzdušnú rúru a pečiem to na 170-175 stupňov do ružova či je upečené skontrolujem špajdlou. A zadúšam tiež pri takej teplote a asi 5 minút to si treba sledovať keď sú už trochu zapečené ich vyberiem.Dúfam,že som pomohla a možno teraz na víkend budem piecť tak ešte dám vedieť.
azzaro
dakujem za odpoved. tak som sa rovno pustila do pecenia. tiez mam teplovzdusnu :).
azzaro
skvelo :). nabuduce dam viac lieskovcov velmi mi v tom chutili. dakujem za pomoc.