Orechové drobné pečivo
Orechové sucháre
Autor receptu: frommykitchendotcom
Postup
- Pripravíme si formu na srnčí chrbát, tuk na vymastenie, alobal, plech a papier na pečenie.
- Z 5 bielkov vyšľaháme sneh, múku a cukor preosejeme. Do snehu najprv vmiešame cukor, potom múku a nakoniec orechy.
Vylejeme do vymastenej formy.
- Naplnenú formu vložíme do dobre vyhriatej rúry na 180 °C na minimálne 3/4 hodiny. Vrch sa nám môže trochu pre pečení nadvihnúť.
Po upečení ešte horúce aj s formou zabalíme do alobalu a necháme stáť do ďalšieho dňa, aby orechy zvlhli a dali sa pekne krájať.
- Po odstátí nakrájame ostrým nožom na tenké plátky. Porozkladáme ich na plech a necháme sušiť v rúre na 150 °C na teplovzdušnom režime. Sucháre takto pekne stvrdnú a zružovejú.