Orechové drobné pečivo

Orechové sucháre

Autor receptu: frommykitchendotcom

Suroviny

Postup

  1. Pripravíme si formu na srnčí chrbát, tuk na vymastenie, alobal, plech a papier na pečenie.
  2. Z 5 bielkov vyšľaháme sneh, múku a cukor preosejeme. Do snehu najprv vmiešame cukor, potom múku a nakoniec orechy. Vylejeme do vymastenej formy.
  3. Naplnenú formu vložíme do dobre vyhriatej rúry na 180 °C na minimálne 3/4 hodiny. Vrch sa nám môže trochu pre pečení nadvihnúť. Po upečení ešte horúce aj s formou zabalíme do alobalu a necháme stáť do ďalšieho dňa, aby orechy zvlhli a dali sa pekne krájať.
  4. Po odstátí nakrájame ostrým nožom na tenké plátky. Porozkladáme ich na plech a necháme sušiť v rúre na 150 °C na teplovzdušnom režime. Sucháre takto pekne stvrdnú a zružovejú.