Orechové rožteky

Orechové rožky z mascarpone (fotorecept)

Autor receptu: olinecka

Fantastické rožky na každú príležitosť, na sviatky, oslavy, posedenie... Za málo peňazí veľa dobrého.

32 ks
porcií
30-40 minút
príprava
25 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Suroviny na cesto, k nim ešte soľ...
  2. Zo surovín na cesto vypracujeme cesto, ktoré zabalíme do potravinovej fólie a dáme vychladiť.
  3. Suroviny na posyp. Všetky suché suroviny zmiešame spolu.
  4. Vypracované cesto rozdelíme na štyri rovnaké bochníky..
  5. Pracovnú dosku posypeme suchou orechovou zmesou a na nej valčekom rozvaľkáme cesto (bochník) do tvaru kruhu.
  6. Kruh cesta (bochníka) predelíme na 8 častí a posypeme suchou orechovou zmesou, pritlačíme valčekom. Potom každú časť zrolujeme do tvaru rožteka - rolujeme smerom k špičke.
  7. Rožky ukladáme na plech vyložený papierom na pečenie. Rúru predhrejeme na 180 stupňov a pečieme 25 minút.
  8. Po upečení necháme vychladnúť.
  9. Pred podávaním uložíme na podnos, dobrú chuť...