Orechové rožteky
Orechové rožky z mascarpone (fotorecept)
Autor receptu: olinecka
Fantastické rožky na každú príležitosť, na sviatky, oslavy, posedenie... Za málo peňazí veľa dobrého.
32 ks porcií |
30-40 minút príprava |
25 minút na 180 °C |
Postup
- Suroviny na cesto, k nim ešte soľ...
- Zo surovín na cesto vypracujeme cesto, ktoré zabalíme do potravinovej fólie a dáme vychladiť.
- Suroviny na posyp. Všetky suché suroviny zmiešame spolu.
- Vypracované cesto rozdelíme na štyri rovnaké bochníky..
- Pracovnú dosku posypeme suchou orechovou zmesou a na nej valčekom rozvaľkáme cesto (bochník) do tvaru kruhu.
- Kruh cesta (bochníka) predelíme na 8 častí a posypeme suchou orechovou zmesou, pritlačíme valčekom. Potom každú časť zrolujeme do tvaru rožteka - rolujeme smerom k špičke.
- Rožky ukladáme na plech vyložený papierom na pečenie. Rúru predhrejeme na 180 stupňov a pečieme 25 minút.
- Po upečení necháme vychladnúť.
- Pred podávaním uložíme na podnos, dobrú chuť...