Orechové pagáče (fotorecept)
	        Autor receptu: zirafninka1
	         
	        
	        | 		  
				  	  
				  	50ks porcií  | 
				  	  
				  	20 minút  na 180 °C  | 
Postup
- Pripravíme si orechy, lahôdkové droždie, rastlinný tuk, olej a soľ.
 - Orechy rozmixujeme alebo zomelieme. Ja najprv rozmixujem 2/3 orechov najemno, potom pridáme zvyšok celých orechov a ešte krátko rozmixujem tak, aby mi ostali aj väčšie kúsky.
 - Na 3 PL oleja vo väčšej panvici opražíme orechy.
 - Keď začnú chytať farbu pridáme rastlinný tuk,
 - lahôdkové droždie a soľ. Premiešame a odstavíme.
 - Polovicu orieškov odoberieme, zvyšok odložíme. Pripravíme si suroviny na cesto. Kvasnice rozdrobíme, pridáme lyžicu cukru a zalejeme vlažným mliekom. Necháme vzísť kvások.
 - Múku, olej, jogurt, oriešky, soľ a mleté čierne korenie premiešame.
 - Pridáme kvások a vypracujeme cesto. Cesto necháme vykysnúť. Za mňa cesto pripravila pekárnička na chlieb.
 - Vykysnuté cesto preložíme na podložku a rozvaľkáme na hrúbku 1 cm.
 - Rozdelíme naň zvyšné oriešky (ja som ich ešte krátko rozmixovala, zdalo sa mi, že je v nich priveľa veľkých kúskov). Cesto 2x preložíme a necháme 10 minút kysnúť. Znovu rozvaľkáme a preložíme.
 - Na záver cesto rozvaľkáme na 1,5cm a vykrajujeme pagáčiky. Pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C cca 20 minút.
 - Inšpiráciou na orieškovú náplň mi bola výborná nátierka od @mijaita. Pagáčiky som pripravila podľa receptu na tieto škvarkové pagáčiky.