Orechové kocky
Orechové kocky

Orechové kocky s paradajkovo-medovým džemom

Andrej Časnocha
kuchár Wellness hotela Diplomat**** v Rajeckých Tepliciach, 28. februára 2018
Orechové kocky s paradajkovo-medovým džemom
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
50 minút
príprava

Suroviny

Orechové kocky:
150 g
150 g lúpané nesolené
75 g
20 g
Džem:
300 g (žlté)
15 g
50 g
1 ks




Postup

  1. 1

    Lieskové orechy a mandle nasucho opražíme. Z medu pripravíme tekutý karamel a zmiešame ho s orechmi a kokosovým olejom. Takto pripravenú zmes dáme do formy, ktorú vystelieme papierom na pečenie, a necháme stuhnúť. Stuhnuté pokrájame na kocky.

  2. 2

    Džem: Paradajky oblanšírujeme v horúcej vode, schladíme ich, olúpeme, zbavíme jadierok a pokrájame. Z medu pripravíme karamel a pridáme paradajky, nasekanú bazalku, šťavu z jednej limetky a štipku soli. Varíme, až kým sa paradajky nerozpadajú. Džem necháme vychladnúť a podávame k orechovým kockám.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia