Orechové kocky s paradajkovo-medovým džemom
Andrej Časnocha
kuchár Wellness hotela Diplomat**** v Rajeckých Tepliciach, 28. februára 2018
kuchár Wellness hotela Diplomat**** v Rajeckých Tepliciach, 28. februára 2018
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
50 minút
príprava
príprava
Postup
-
1
Lieskové orechy a mandle nasucho opražíme. Z medu pripravíme tekutý karamel a zmiešame ho s orechmi a kokosovým olejom. Takto pripravenú zmes dáme do formy, ktorú vystelieme papierom na pečenie, a necháme stuhnúť. Stuhnuté pokrájame na kocky.
- 2
Džem: Paradajky oblanšírujeme v horúcej vode, schladíme ich, olúpeme, zbavíme jadierok a pokrájame. Z medu pripravíme karamel a pridáme paradajky, nasekanú bazalku, šťavu z jednej limetky a štipku soli. Varíme, až kým sa paradajky nerozpadajú. Džem necháme vychladnúť a podávame k orechovým kockám.
Tiež orechové kocky:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu