Orechové buchty zo šľahačkového cesta fotorecept
Foto: luwinka
Buchty som ešte nerobila zo šľahačkového cesta. Teraz prvýkrát a môžem povedať, že sa naozaj oplatilo. Sú jemné, krehké moc nám chutili.
porcií
na 180 °C
Suroviny
300 g |
|
100 ml ( 33 %) |
|
80 g |
|
3 PL |
|
štipka |
|
50 ml |
|
1/2 bal. |
|
Plnka: | |
100 g mleté |
|
3 PL |
|
1/2 bal. |
|
1 bal. |
|
Na potretie: | |
|
|
Na posypanie: | |
|
Postup
-
1
Múku zmiešame s práškom do pečiva, pridáme cukor, soľ, smotanu na šľahanie, mlieko a šťavu z citróna. Vypracujeme cesto, ktoré necháme 20 minút odpočívať.
- 2
Potom ho dáme na dosku vysypanú múkou.
- 3
Valčekom ho rozvaľkáme na hrúbku 1 cm.
- 4
Plnka: Mleté orechy ochutíme vanilkovým a škoricovým cukrom, pridáme jahodový džem a vymiešame.
- 5
Z cesta povykrajujeme štvorce, na ktoré kladieme kôpky plnky.
- 6
Vytvarujeme každý jeden kúsok do tvaru buchty.
- 7
Formu vymastíme tukom. Poukladáme do nej buchty, ktoré po vrchu potrieme mliekom.
- 8
Pečieme v predhriatej rúre na 180 stupňov 35 minút. Upečené tiež ešte zahorúca potrieme mliekom.
- 9
Necháme chvíľku vychladiť a potom ich po vrchu posypeme práškovým cukrom.
- 10
Buchta v reze.
- 2
Diskusia k receptu