Orechová nátierka so žeruchou

Autor receptu: garanco

V tomto období sa mnohým z nás žiada čerstvá zelenina a tak asi príde vhod nenáročná na pestovanie žerucha a mladá cibuľka s červenou reďkovkou. Orechy v kombinácii so žeruchou sa chuťovo výborne dopĺňajú. Recept som si pred mnohými rokmi (keď ešte nebola Varecha) vystrihla z nejakého časopisu.

2
porcie
10 minút
príprava

Postup

  1. Orechy pomelieme na hrubšie. Maslo, olej a tvaroh vyšľaháme do peny. Dochutíme soľou, mletým bielym korením, pridáme orechy a nakoniec zľahka vmiešame nasekanú žeruchu.
  2. Z predpestovanej žeruchy odoberieme časť na ozdobenie chlebíčkov. Do nátierky jej pridáme toľko, koľko sa vám podarí vypestovať - ja som mala iba v malom tanieriku, ale určite by sme zvládli aj väčšie množstvo. Suroviny nemusíte vážiť, môžete pracovať od oka podľa toho, koľkým chcete a ako hrubo natrieť chlebíky.