Oravský uzlík na zemiakovo-pohánkovej kuľaši

Autor receptu: redakcia

4
porcie
30 minút
príprava
45 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Najskôr uvaríme pohánku v osolenej vode, necháme vychladnúť. Na oleji si urestujeme dozlatista cibuľku a pridáme očistené, na kocky nakrájané zemiaky, podlejeme vodou, osolíme (ako keby sme robili zemiakovú kašu).
  2. Keď sú zemiaky rozvarené a robí sa nám vodová kaša, prisypávame postupne múku, ktorú do kaše zamiešavame, necháme pri stálom miešaní prevrieť zopár minút, aby sa stratila chuť múky, potom primiešame uvarenú pohánku a odstavíme.
  3. Čerstvé dubáky urestujeme na masle, podusíme a ochutíme soľou, pri redukovaní získame hubovú omáčku. Oravské uzlíky obalíme v plátkoch oravskej slaniny a ugrilujeme.