Oravský uzlík na zemiakovo-pohánkovej kuľaši
Autor receptu: redakcia
4 porcie |
30 minút príprava |
45 minút tepelná úprava |
Postup- Najskôr uvaríme pohánku v osolenej vode, necháme vychladnúť. Na oleji si urestujeme dozlatista cibuľku a pridáme očistené, na kocky nakrájané zemiaky, podlejeme vodou, osolíme (ako keby sme robili zemiakovú kašu).
- Keď sú zemiaky rozvarené a robí sa nám vodová kaša, prisypávame postupne múku, ktorú do kaše zamiešavame, necháme pri stálom miešaní prevrieť zopár minút, aby sa stratila chuť múky, potom primiešame uvarenú pohánku a odstavíme.
- Čerstvé dubáky urestujeme na masle, podusíme a ochutíme soľou, pri redukovaní získame hubovú omáčku. Oravské uzlíky obalíme v plátkoch oravskej slaniny a ugrilujeme.
|