Oravská šajtľava
Mário Pakos a Peter Zembjak
z ORAVSKÉHO HÁJA Garden Hotel & Resort v Brezovici, 19. júna 2013
z ORAVSKÉHO HÁJA Garden Hotel & Resort v Brezovici, 19. júna 2013
Foto: Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
10 minút
príprava
príprava
20 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Na oleji speníme nakrájanú cibuľu, nadrobno nakrájanú koreňovú zeleninu, na kocky nakrájané zemiaky a nadrobno nakrájanú hlávkovú kapustu. Orestujeme.
- 2
Zalejeme vodou, dochutíme soľou, korením, rascou a cesnakom. Varíme do polomäkka.
- 3
Pripravíme zápražku z cibule, oravskej slaniny a bravčovej masti. Zalejeme studenou vodou, prevaríme a vlejeme do polievky a dochutíme a prevaríme.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu