Oravská šajtľava

Mário Pakos a Peter Zembjak
z ORAVSKÉHO HÁJA Garden Hotel & Resort v Brezovici, 19. júna 2013
Oravská šajtľava
Foto: Ľuboš Pilc
4
porcie
10 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

500 g
50 g
200 g
100 g
50 g
300 g
1 strúčik
2 ks




Postup

  1. 1

    Na oleji speníme nakrájanú cibuľu, nadrobno nakrájanú koreňovú zeleninu, na kocky nakrájané zemiaky a nadrobno nakrájanú hlávkovú kapustu. Orestujeme.

  2. 2

    Zalejeme vodou, dochutíme soľou, korením, rascou a cesnakom. Varíme do polomäkka.

  3. 3

    Pripravíme zápražku z cibule, oravskej slaniny a bravčovej masti. Zalejeme studenou vodou, prevaríme a vlejeme do polievky a dochutíme a prevaríme.

Diskusia k receptu

gabcar
Robim, ale na oleji, pridam supku zo slaniny, bez majoranky, ale so smotanou a octom = u nas velmi oblubena




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia