Opražané spaghetti so zeleninou (fotorecept)

Autor receptu: pusta

Tento recept je moja variácia oprážaných špagiet inšpirovaný čínskou kuchyňou, jedlo som pripravovala na spôsob stir fry, veľmi osviežujúce, rýchle a ľahké jedlo výborné do horúcich dní.

2
porcie
20 minút
príprava
10 - 12 minút
na 100 °C

Suroviny

Postup

  1. Najprv som si pripravila zeleninu, očistenú červenú cibuľu som pokrájala na mesiačiky,...
  2. ...očistenú mrkvu som pokrájala na tenké asi 5 cm dlhé prúžky,...
  3. ...čerstvé šampiňóny na štvrťky,...
  4. ...mala som mrazený hrášok, namočila som ho do studenej vody,...
  5. ...nemám doma panvicu wok, použila som titánovú panvicu, ktorú som rozpálila, opražila som na nej na sucho klinčeky, koriander, fenikel, posekanú chilli papričku aj so semienkami, ...
  6. ...horčičné semienka, na sucho opražené koreniny majú výraznejšiu lepšiu a intenzívnejšiu chuť, pridala som arašidový olej - 1 PL, ked sa rozpálil,...
  7. ...pridala som prúžky mrkvy,...
  8. ...1/2 CL sójovej omáčky, sprudka opražila asi 1 - 2 minúty,...
  9. ...pridala som červenú cibuľu, sprudka opražila asi 1 - 2 minúty sprudka,...
  10. ...nasledovali šampiňóny, opražila som ich sprudka asi 1 -2 minúty so sójovou omáčkou, vždy som pridala asi 1/2 CL,...
  11. ...pridala som zelený hrášok, sójovú omáčku s rovnakým postupom oprážania,...
  12. ...pridala som cukor, soľ, mletú škoricu, premiešala a oprážala, kým cukor skaramelizoval,...
  13. ...ked som začala oprážať zeleninu, dala som variť spaghetti do vriacej osolenej vody, varila som ch na al dente - asi 6 - 7 minút, scedila, nechala dobre odkvapkať z vody,...
  14. ...scedené spaghetti som pridala do horúcej zeleniny a za potriasania a obracania som ich oprážala sprudka za pridania 1 PL arašidového oleja, aby sa nezlepili...
  15. ...pridala som 1 PL sójovej omáčky a oprážala pekne do hneda,...
  16. ...na záver som ich ochutila ryžovým octom, premiešala a horúce hned podávala, je to výborné rýchle a ľahké jedlo ostro-sladko-kyslej slanej chuti, ideálne do horúcich dní, zasýti a osvieži, je to moja vlastná variácia inšpirovaná ázijskou kuchyňou, najskôr na čínsky spôsob.