Opražané spaghetti so zeleninou (fotorecept)
Autor receptu: pusta
Tento recept je moja variácia oprážaných špagiet inšpirovaný čínskou kuchyňou, jedlo
som pripravovala na spôsob stir fry, veľmi osviežujúce, rýchle a ľahké jedlo výborné do
horúcich dní.
2 porcie |
20 minút príprava |
10 - 12 minút na 100 °C |
Postup- Najprv som si pripravila zeleninu, očistenú červenú cibuľu som pokrájala na mesiačiky,...
- ...očistenú mrkvu som pokrájala na tenké asi 5 cm dlhé prúžky,...
- ...čerstvé šampiňóny na štvrťky,...
- ...mala som mrazený hrášok, namočila som ho do studenej vody,...
- ...nemám doma panvicu wok, použila som titánovú panvicu, ktorú som rozpálila, opražila som na nej na sucho klinčeky, koriander, fenikel, posekanú chilli papričku aj so semienkami, ...
- ...horčičné semienka, na sucho opražené koreniny majú výraznejšiu lepšiu a intenzívnejšiu chuť, pridala som arašidový olej - 1 PL, ked sa rozpálil,...
- ...pridala som prúžky mrkvy,...
- ...1/2 CL sójovej omáčky, sprudka opražila asi 1 - 2 minúty,...
- ...pridala som červenú cibuľu, sprudka opražila asi 1 - 2 minúty sprudka,...
- ...nasledovali šampiňóny, opražila som ich sprudka asi 1 -2 minúty so sójovou omáčkou, vždy som pridala asi 1/2 CL,...
- ...pridala som zelený hrášok, sójovú omáčku s rovnakým postupom oprážania,...
- ...pridala som cukor, soľ, mletú škoricu, premiešala a oprážala, kým cukor skaramelizoval,...
- ...ked som začala oprážať zeleninu, dala som variť spaghetti do vriacej osolenej vody, varila som ch na al dente - asi 6 - 7 minút, scedila, nechala dobre odkvapkať z vody,...
- ...scedené spaghetti som pridala do horúcej zeleniny a za potriasania a obracania som ich oprážala sprudka za pridania 1 PL arašidového oleja, aby sa nezlepili...
- ...pridala som 1 PL sójovej omáčky a oprážala pekne do hneda,...
- ...na záver som ich ochutila ryžovým octom, premiešala a horúce hned podávala, je to výborné rýchle a ľahké jedlo ostro-sladko-kyslej slanej chuti, ideálne do horúcich dní, zasýti a osvieži, je to moja vlastná variácia inšpirovaná ázijskou kuchyňou, najskôr na čínsky spôsob.
|