Vaječná omeleta

Omeleta so stonkovým zelerom

Autor receptu: tejaja

Stonkový zeler je úžasná zelenina, ktorá sa dá použiť na mnoho spôsobov. Aj keď u nás donedávna nebol veľmi známy, jeho využitie je veľmi široké.

1
porcia
15 minút
príprava

Postup

  1. Slaninu nakrájame na malé kocôčky a dáme na panvicu restovať. V polovici praženia, keď pustí tuk, pridáme na polkolieska nakrájanú cibuľu, nakrájané sušené paradajky, na tenučké kúsky nasekaný stonkový zeler a restujeme asi 3 minúty.
  2. Vajcia rozšľaháme s trochou korenia, štipkou soli a zalejeme zeleninu. Pomaly necháme vajcia stuhnúť.
  3. Potom omeletu preložíme na polovicu a presunieme na tanier.
  4. Kto chce, pridá si plátok chleba alebo pečivo.