Omáčka z baklažánu (fotorecept)
Autor receptu: eldina
pre všetkých baklažánožrútov-medzi ktorých patrím s nadšením aj ja...:)
40 minút príprava |
30 minút tepelná úprava |
Postup- Potrebujeme: /cesnaku nemusíte mať tak veľa, ale verte, v tom množstve sa "stratí" a celer môže byť a nemusí, mne ostal z "predchádzajúcej" limonády//
- celer nastrúhať,cesnak očistiť, petržlenovú vňať nakrájať nadrobno, baklažán ošúpať, nakrájať na kolieska, posoliť a nechať "vypotiť"...po pár minútach ho opláchnuť..
- na panvicu naliať trochu oliv.oleja a kolieska baklažánu opekať..pozor, baklažán pije olej, nedať mu viac, ako dostal na začiatku...:), tak opakovať, kým neogrilujete všetky kúsky../pred každou várkou pridať trochu oleja/
- opečené kúsky baklažánu dávať do väčšieho hrnca
- na panvicu, kde sme opekali baklažán, dať opäť trochu oliv.oleja, osmažiť na ňom nastrúhaný celer + nakrájaný cesnak a petrž.vňať....
- v miske zmiešať vodu a rajčinový pretlak/aj tu si môžte množstvo prispôsobiť podľa seba/, ochutiť ho /soľ, vegeta, čierne korenie+ čokoľvek sa Vám zažiada/..týmto podliať baklažány, pridať osmažený celer a dať variť..variť na slabom ohni cca 30 minút..miešať len zľahka, nech nemáte brečku...:)../ako by povedali Balkánci "ostaviti, neka se pomalo krčka"/..:)))...pred koncom pridať za 1 čl octu/ale aj netreba/
- " i to je to"..:))
- povrch som posypala pažítkou, je jar, bylinky už rašia..:)...podávala som s cestovinami, ale stačí aj s pečivom, taký fajnový domáci chlieb nič nenahradí..:)../nabudúce s mojimi skvelými lepinjami a hotový baklažán možno ešte zapečiem/
- * baklažán som kúpila za super cenu 1,30 € / kg, v obchode, kde zakaždým pýtajú nejakú clubovú kartu..nevedia si zapamätať, že ja ju nemám a ani nechcem.. netušia totiž, že medzi moje obľúbené knihy patrí "1984" od G.Orwell-a..:))))))
|