Omáčka z baklažánu (fotorecept)

Autor receptu: eldina

pre všetkých baklažánožrútov-medzi ktorých patrím s nadšením aj ja...:)

40 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Potrebujeme: /cesnaku nemusíte mať tak veľa, ale verte, v tom množstve sa "stratí" a celer môže byť a nemusí, mne ostal z "predchádzajúcej" limonády//
  2. celer nastrúhať,cesnak očistiť, petržlenovú vňať nakrájať nadrobno, baklažán ošúpať, nakrájať na kolieska, posoliť a nechať "vypotiť"...po pár minútach ho opláchnuť..
  3. na panvicu naliať trochu oliv.oleja a kolieska baklažánu opekať..pozor, baklažán pije olej, nedať mu viac, ako dostal na začiatku...:), tak opakovať, kým neogrilujete všetky kúsky../pred každou várkou pridať trochu oleja/
  4. opečené kúsky baklažánu dávať do väčšieho hrnca
  5. na panvicu, kde sme opekali baklažán, dať opäť trochu oliv.oleja, osmažiť na ňom nastrúhaný celer + nakrájaný cesnak a petrž.vňať....
  6. v miske zmiešať vodu a rajčinový pretlak/aj tu si môžte množstvo prispôsobiť podľa seba/, ochutiť ho /soľ, vegeta, čierne korenie+ čokoľvek sa Vám zažiada/..týmto podliať baklažány, pridať osmažený celer a dať variť..variť na slabom ohni cca 30 minút..miešať len zľahka, nech nemáte brečku...:)../ako by povedali Balkánci "ostaviti, neka se pomalo krčka"/..:)))...pred koncom pridať za 1 čl octu/ale aj netreba/
  7. " i to je to"..:))
  8. povrch som posypala pažítkou, je jar, bylinky už rašia..:)...podávala som s cestovinami, ale stačí aj s pečivom, taký fajnový domáci chlieb nič nenahradí..:)../nabudúce s mojimi skvelými lepinjami a hotový baklažán možno ešte zapečiem/
  9. * baklažán som kúpila za super cenu 1,30 € / kg, v obchode, kde zakaždým pýtajú nejakú clubovú kartu..nevedia si zapamätať, že ja ju nemám a ani nechcem.. netušia totiž, že medzi moje obľúbené knihy patrí "1984" od G.Orwell-a..:))))))