Omáčka na cestoviny zo zvyškov pečeného kurčaťa

tinka1977 - fotkatinka1977, 23. júna 2014
Omáčka na cestoviny zo zvyškov pečeného kurčaťa
Foto: tinka1977

Aj vám sa už určite stalo, že vám od nedele vystal kúsok pečeného kurčaťa, z ktorého by sa najedol tak možno jeden člen vašej domácnosti. Čo uvariť? V chladničke bola slušná zásoba čerstvých paradajok, cibuľku a cestoviny máme v zásobe takmer vždy, takže som nemusela bežať do obchodu a vymyslela som toto:

3
porcie
5 minút
príprava
25 minút
tepelná úprava

Suroviny

1/2 ks pečené
1 ks menšia
4 ks
podľa potreby
1/2 ČL
1/2 ČL
1/2 ČL
podľa chuti
podľa chuti
2 PL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Očistenú cibuľu a kuracie prsia nakrájame na kocky. Paradajky umyjeme, prekrojíme na štvrtiny a nakrájame na pásiky.

  2. 2

    V širšej panvici na oleji do sklovita upražíme cibuľku, pridáme kuracie prsia a chvíľku spolu pražíme. Keď sú kuracie prsia trošku osmažnené, pridáme paradajky, soľ, bazalku, tymián a oregano a necháme paradajky, aby si pustili šťavu.

  3. 3

    Znížime plameň a všetko spolu pomaly varíme. Podľa potreby podlievame vodou až dovtedy, kým nie sú paradajky úplne rozvarené. Pridáme kečup a chilli korenie a ešte chvíľku varíme, kým omáčka nezhustne. Polejeme cestoviny a podľa chuti môžeme dozdobiť strúhaným syrom a čerstvými lístkami bazalky. Dobrú chuť!

Diskusia k receptu

branka
Ja to robim presne tak isto, len pouzivam krajane paradajky v konzerve...a da sa pouzit aj masko z polievky...
tinka1977
U nás všetko mäsko z polievky spapá malá :) Ale šikovným gazdinkám patrí kuchyňa :)