Oceánska ryžová panvica po mojom

Autor receptu: martinis

Mám rád aj zahraničné kuchyne a netradičné chute, ale takto ďaleko som si dosiaľ netrúfol zájsť. Toto tabu som zlomil a pripravil som oceánsku ryžovú panvicu so surovinami, ktoré zachovajú nezvyčajnú chuť a pritom sú dostupné aj u nás.

2
porcie
15 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Príprava chce troška odvahy, ale ak sa nebojíte experimentov, môžte vyskúšať :) Ako prvý krok je vhodné si pripraviť ryžu - ja som si uvaril natural, ktorej varenie trvá až 40 minút. Stačí ju osoliť a okoreniť.
  2. Kúsok kuracích pŕs umyjeme, pokrájame na kocky a dáme bokom. Očistíme polovicu cibule, strúčik cesnaku, umyjeme pór, uhorku a nektárinku a ošúpeme banán. Zeleninu a ovocie pripravíme nasledovne : cibuľu s cesnakom a čili nasekáme najemno, pór a banán na kolieska, uhorku na štvrťkolieska a nektárinku na ľubovoľné kúsky.
  3. Na lyžici masla vo veľkej panvici opečieme kúsky osoleného a okoreneného mäsa. Pridáme aj pór čili, opečieme, posypeme karí korením a malou štipkou hnedého cukru. Podlejeme vodou, osolíme, okoreníme a podusíme aspoň 15 minút.
  4. Na ďalšej lyžici masla opečieme banán, uhorku a nektarinku. Uznávam, že tento krok je veľmi zvláštny, ale naozaj dodáva tú správnu chuť a je vlastne kľúčovým. Z panvice sa na vás vyvalí zaujímavá aróma ;)
  5. Napokon zmiešame mäso, opečené ovocie s uhorkou aj ryžu a celé jedlo posypeme nasucho opečenými mandľami. Podávame s čerstvým koriandrom, kto chce, môže pridať aj lyžicu jogurtu. Veľmi výdatné jedlo - fajn obed či večera pre dvoch :))