Obyčajný srnčí chrbát
Autor receptu: pavelnemecko
Ako som sa dostal k tomuto receptu? Moja mama to robila a bolo to vynikajúce
jedlo. Ako deti sme sa vždy
tešili. Robievala to v sobotu, a to sme vždy museli prášiť koberce/boli sme štyria
súrodenci/, umývať podlahy
atď. Mama sa z toho vždy vyzula ,lebo varila. Podarené, nie? Ale poďme na recept. Ten je
podstatný.
6 porcií |
30 minút príprava |
60 minút na 180 °C |
Postup
- Mleté mäsko pekne vytvarujeme do srnčieho válovku. Predtým natrieme formu masťou a posypeme srnčí chrbát trošku múkou. Ozaj vytvarujeme do formy! Asi tak 1 cm.
Nakrájame si na tvrdo uvarené vajcia, uhorky, slaninku, akoby na hrubé slíže.
- Do takto vyformovanej a mäskom naloženej formy pekne poukladáme všetky naše ingrediencie - cibuľka, cesnak, slaninka, vajíčka, hrášok, uhorka a čo Vám napadne. Vrch formy zakryjeme zbytkom mäska. A dáme piecť do trúby cca 180 stupňov. Asi tak 1 hodinu. Zakryjeme alobalom.
- Keďže nevieme zistiť v tej forme, či je to hotové - upečené. Ako na to? Z tej formy to bude kypieť asi tak na 1 cm. Vtedy je to hotové.
- No a k tomu obyčajná fučka s maslom. /Rozšlahané zemiaky s maslom./ Dokonalá pochutina.Prajem Vám príjemnú chuť.