Foto: izabella929
Občas zatúžime aj po týchto veľkých šiškách , ešte väčších ako dľaň...sú ľahučké, ako vánok a veľmi chutné...
príprava
tepelná úprava
Suroviny
250 g |
|
250 g |
|
1 lyžica |
|
štipka |
|
1 ks |
|
1 lyžica |
|
30 g |
|
3 dcl |
|
1 ČL (do kvásku) |
|
|
|
na vyprážanie |
|
na vyprážanie |
|
Postup
-
1
Pripravila som si kvások..z vlažného mlieka, cukru a droždia...nechala som poriadne podkysnúť..múky som preosiala a pridala som vajce, práškový cukor a kvások...zmiešala som všetko až potom som pridala soľ...počas miesenia som pridala olej a tesne pred dokončením som pridala rum...vymiesené cesto som nechala vykysnúť 45min. Cestom som vyklopila na pomúčenú pracovnú dosku a nechala 15 min. odpočívať...potom som cesto rozvaľkala a vykrajovala obrie šišky väčším pohárom...vykrojené šišky som nechala ešte podkysnúť 5 min. zatiaľ som si roztopila bravčovú masť a pridala som olej...
- 2
nechala som ho zohriať a do oleja som vkladala šišky opačne..otočila som ich a do masti vložila tou stranou , čo boli na vrchu..prikryla pokrievkou a upiekla z jednej strany pár minút...potom som ich odkryla a otočila..otočené som už neprikryla, len som ich dopiekla...boli krásne nadýchané, ľahučké ako páper...na vrch som dala kiwi džem a posypala práškovým cukrom...dobrú chuť..
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Tiež také pekávam, len nedávam dva druhy múky- vyskúšam. Ja vyprážam vo fritéze.
Ďakujem ti za radu. Nevedel som že si toto tiež vyrábaš sama . Ale dalo mi to práce prebehnúť 400 tvojich receptov. Prosí uvádzaj aj že si použila svoj kiwi džem , lebo určite veľa ľudí si myslelo , že je to kupovaný.