Foto: sonijamt
Tento názov sám o sebe hovorí, že po jeho ochutnaní si oblížete všetky prsty:-) Je naozaj vynikajúci, keď som ho prvýkrát robila, nevydržal Zobraziť celý popisTento názov sám o sebe hovorí, že po jeho ochutnaní si oblížete všetky prsty:-) Je naozaj vynikajúci, keď som ho prvýkrát robila, nevydržal na plechu ani 24 hodín :-)
Suroviny
5 ks |
|
10 dkg |
|
5 PL vlažná |
|
16 dkg |
|
2 čl |
|
4 čl |
|
5 ks na sneh |
|
10 dkg do snehu |
|
PLNKA: | |
3/4 l |
|
2 bal (Dr. Oetker) |
|
5 ks |
|
1 ks |
|
1 ks |
|
20 dkg |
|
SNEH: | |
5 ks |
|
20 dkg |
|
1/2 citróna |
|
1 ks |
|
podľa potreby |
|
podľa potreby |
|
Postup
-
1
CESTO: Žĺtky (5) vymiešame s 10 dkg práškového cukru do penista a postupne a pomaly pridávame vlažnú vodu, hrubú múku zmiešanú s PDP, kakao ( neodporúčam dávať veľa kakaa, lebo cesto je potom ťažké ) a na záver primiešame zľahka sneh z 5-tich bielkov a 10 dkg práškového cukru. Dáme piecť na vymastený a múkou vysypaný plech. Po upečení ešte teplé cesto potrieme ríbezľovým lekvárom.
- 2
PLNKA: Uvaríme si puding: 3/4 l mlieka + 2 Zlaté klasy + 5 žĺtkov a necháme ochladiť. 1 celé maslo + 1 vanilkový cukor + 20 dkg práškového cukru dôkladne vymiešame a spojíme s vychladnutým pudingom. Hotovú plnku natrieme na lekvár.
- 3
SNEH: z 5 bielok + 20 dkg kryštálového cukru vyšľaháme sneh, preložíme nad paru a asi 4 min šľaháme, potom pridáme šťavu z pol citróna. Ochladený sneh navrstvíme na plnku a ozdobíme čokoládovou polevou Zloženie koláča: upečené cesto + lekvár + plnka + sneh + čokoláda Prikladám foto, na ktorom mám aj samotnú strúhanú čokoládu. Keď dávam polevu, kým ešte nestuhne, tak si koláčik nadrežem na úhľadné kocky alebo obdĺžniky a potom sa to už dobre krája
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Recept som od svokry zdedila a pekávala som ho potom aj v svojej domácnosti.
kolko gramov?
ďakujem všetkým za príjemné komentáre, niekomu sa zdá drahý, lebo ide tam 10 vajec, celé maslo, ale je naozaj výborný a niekedy polevu robievam aj tak, že si čokoládu rozpustím nad parou a zmiešam ju s trochou šľahačkovej smotany, vtedy sa vám bude určite dobre krájať :-)
a je neskutočne dobrý!
tak aj po stuhnuté v chladničke je plnka jemná
a do snehu v ceste som už cukor nedala a výsledok , úžasný chuťovo vyvážený koláčik
a ,,nadýchaná”.