Oblíž prst

Autor receptu: sonijamt

Tento názov sám o sebe hovorí, že po jeho ochutnaní si oblížete všetky prsty:-) Je naozaj vynikajúci, keď som ho prvýkrát robila, nevydržal na plechu ani 24 hodín :-)

Suroviny

Postup

  1. CESTO: Žĺtky (5) vymiešame s 10 dkg práškového cukru do penista a postupne a pomaly pridávame vlažnú vodu, hrubú múku zmiešanú s PDP, kakao ( neodporúčam dávať veľa kakaa, lebo cesto je potom ťažké ) a na záver primiešame zľahka sneh z 5-tich bielkov a 10 dkg práškového cukru. Dáme piecť na vymastený a múkou vysypaný plech. Po upečení ešte teplé cesto potrieme ríbezľovým lekvárom.
  2. PLNKA: Uvaríme si puding: 3/4 l mlieka + 2 Zlaté klasy + 5 žĺtkov a necháme ochladiť. 1 celé maslo + 1 vanilkový cukor + 20 dkg práškového cukru dôkladne vymiešame a spojíme s vychladnutým pudingom. Hotovú plnku natrieme na lekvár.
  3. SNEH: z 5 bielok + 20 dkg kryštálového cukru vyšľaháme sneh, preložíme nad paru a asi 4 min šľaháme, potom pridáme šťavu z pol citróna. Ochladený sneh navrstvíme na plnku a ozdobíme čokoládovou polevou Zloženie koláča: upečené cesto + lekvár + plnka + sneh + čokoláda Prikladám foto, na ktorom mám aj samotnú strúhanú čokoládu. Keď dávam polevu, kým ešte nestuhne, tak si koláčik nadrežem na úhľadné kocky alebo obdĺžniky a potom sa to už dobre krája