Foto: soncya
Jednoduchý recept na karbonátky spolu s prílohou, po príprave ktorého nemáme špinavý riad.
porcií
príprava
na 250 °C
Postup
-
1
Rožky si nakrájame na malé kocky, zvlhčíme mliekom, v ktorom sme rozšľahali vajce. Pridáme mleté mäso, soľ,mleté čierne korenie, pretlačenú hlávku cesnaku, na drobno pokrájanú cibuľu a petržlenovú vňať. Vypracujeme klasické karbonátky, obalíme v strúhanke a odložíme nabok.
- 2
Zemiaky si očistíme a umyté pokrájame na štvťky. Vo veľkej mise ich posolíme, prípadne pridáme vegetu, posypeme mletou červenou paprikou a bohato posypeme mletou rascou. Pokvapkáme roztopenou bravčovou masťou a v mise premiešame, aby boli rovnomerne obalené.
- 3
Pekáč potrieme jemne masťou a poukladáme pripravené zemiaky. Karbonátky potrieme na povrchu masťou a uložíme do zemiakového pelieška. Pečieme odkryté asi hodinu. Každý podľa skúsenosti so svojou rúrou. Podávame s cvikľovým šalátom, alebo len tak s kyslou uhorkou.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Určite urobím (pozdravujem "Iglov")!