Obed z plechu
	        Autor receptu: soncya
	         
	        
	        Jednoduchý recept na karbonátky spolu s prílohou, po príprave ktorého nemáme špinavý 
riad.
| 		  
				  	  
				  	5-6 porcií  | 
				  	  
				  	25 minút príprava  | 
				  	  
				  	55 minút  na 250 °C  | 
Postup
- Rožky si nakrájame na malé kocky, zvlhčíme mliekom, v ktorom sme rozšľahali vajce. Pridáme mleté mäso, soľ,mleté čierne korenie, pretlačenú hlávku cesnaku, na drobno pokrájanú cibuľu a petržlenovú vňať.
Vypracujeme klasické karbonátky, obalíme v strúhanke a odložíme nabok.
 - Zemiaky si očistíme a umyté pokrájame na štvťky. Vo veľkej mise ich posolíme, prípadne pridáme vegetu, posypeme mletou červenou paprikou a bohato posypeme mletou rascou. Pokvapkáme roztopenou bravčovou masťou a v mise premiešame, aby boli rovnomerne obalené.
 - Pekáč potrieme jemne masťou a poukladáme pripravené zemiaky. Karbonátky potrieme na povrchu masťou a uložíme do zemiakového pelieška. Pečieme odkryté asi hodinu. Každý podľa skúsenosti so svojou rúrou. Podávame s cvikľovým šalátom, alebo len tak s kyslou uhorkou.