Obed z jedného pekáča

Autor receptu: tekvica

Variabilné jedlo, s ktorým je málo práce.

4
porcie
15 minút
príprava
60 minút
na 190 °C

Suroviny

Postup

  1. Množstvo surovín si prispôsobíme počtu osôb a veľkosti pekáča. Všetku zeleninu, huby a zemiaky surové očistíme a nakrájame na približne rovnako veľké kocky (aj cibuľu). Do veľkej misy vsypeme zeleninu, huby zemiaky, pridáme soľ, olej a koreniny podľa chuti okrem petržlenovej vňate. Podľa záujmu môžeme pridať kukuricu, hrášok, tekvicu...., vymeniť tofu za klobásku... Fantázii sa medze nekladú.
  2. Všetko premiešame a vysypeme na veľký pekáč alebo plech na pečenie. Ja používam fóliu, alebo silikónovú formu, inak treba vymastiť pekáč trochou oleja.
  3. Vyhrejeme rúru na 190°C a pečieme 30 minút. Potom premiešame a pečieme ďalších 30 minút. (Treba kúsok ochutnať, väčšie kúsky sa pečú dlhšie.) Zemiaky sú mäkké a zelenina chrumkavá. Dobrú chuť.