Nutellová ruža fotorecept

betinka60 - fotkabetinka60, 29. januára 2014
Nutellová ruža (fotorecept)
Foto: betinka60

Tento recept mám z internetu z nejakej anglickej stránky,už neviem...ale urobila som si ho,lebo sa mi páčil a potom aj vynikajúco chutil :)

16
porcií
90 minút
príprava
20 minút
na 200-170 °C

Videopostup

Suroviny

450 g
180 ml
2
8 g
30 g (Hera)
70 g
štipka
2 ks (na potretie)
250 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    z uvedených ingrediencií si urobíme cesto...

    Nutellová ruža (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    a necháme na teplom mieste vykysnúť asi hodinu...

    Nutellová ruža (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    ...vykysnuté cesto rozdelíme na 4 časti...

    Nutellová ruža (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    ...každé cesto rozvaľkáme na veľkosť tortovej formy,ja som dno tortovej formy vymastila masťou,ale kľudne môžete cesto dať aj na papier na pečenie...

    Nutellová ruža (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    ...všetky 4 cestá rozvaľkáme,natrieme nutelou a priložíme jedno na druhé...posledné cesto samozrejme nenatierame...kraje si pekne urovnáme,čo prečnieva,odrežeme(aby toho bolo čo najmenej,cesto si rozvaľkáme na mieru).Koláč rozdelíme na štvrtiny a každú štvrtinu ešte na 4 dieliky.

    Nutellová ruža (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    ..dve a dve dieliky pretočíme,aby vznikla taká vlnka alebo závit :)

    Nutellová ruža (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    takto to vyzerá pretočené...

    Nutellová ruža (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    ...koláč potrieme zvyšným bielkom,necháme trošku podkysnúť a dáme upiecť.Najprv zapečieme pri 200 st. asi 10min.,potom dopekáme pri 170st.

Diskusia k receptu

41 komentárov k receptu
Aj mne sa to velmi paci a veru urcite to skusim upiect, len stale meviem ako si spravila to pretocenie cesta.…na jwdnej fotke je narezane to rozumiem a na tej druhej uz krasne pretocene do ruze ale ako si to spravila to neviem:-)
Je to krásná ruža a zaujímavý postup, teda u všetkých priložených odkazov. Pár trikov a techník pri príprave jedla som si za tie roky sledovania portálu Varecha .sk osvojila a poniektoré výsledky ohúria mojich vďačných stravníkov. Nech sa darí :).
Veľmi zaujímavý koláčik, ale neviem, či by som ho vedela urobiť podľa napísaného postupu, dobre vyzerá, a za pokus to stojí.
Ďakujem,že ste si všimli môj koláčik aj za komentáre.Kto by mal problém s návodom,hore som dala aj link na video a tam je celý postup ako má byť.Treba ho len vyznačiť modrou a vyhľadať v googli.Moja kamarátka ho naplnila džemikom a orechami,výborný bol :)
@Betinka 60, dnes som sa do toho pustil, veľmi pomohlo aj video od @astheart. Je to výborný koláčik. Myslel som, že bude aj na zajtra k raňajkám, ale.....Nestihol ani poriadne vychladnúť a celá ta paráda bola fuč. Vďaka za pekný recept!
Milá Betinka, vyzerá to bohovsky:-) Ideme na to, normálne sme navnadené aj s mojou dcérou a rozmýšľame nad slivkovo - nutelovou plnkou. Dáme vedieť výsledok:-) Pekný víkend. M.
no neviem, len 180 ml mlieka .... to musí byť tuhé. Dala som od oka , určite podstatne viac - klasické kysnuté cesto a na miesto nutely som cestá natrela rozpusteným maslom, posypala kryštálovým cukrom a škoricou. Nakysol, bol úžasný

Pridaj komentár k receptu: