Foto: lallya
Mnohí z nás si dávajú predsavzatia do nového roku, čo tak to skúsiť so "zdravými" rezňami. V lete namiesto zemiakov použijem prílohu akýkoľvek zeleninový Zobraziť celý popisMnohí z nás si dávajú predsavzatia do nového roku, čo tak to skúsiť so "zdravými" rezňami. V lete namiesto zemiakov použijem prílohu akýkoľvek zeleninový šalát z čerstvej zeleniny.
porcie
príprava
na 200 °C
Postup
-
1
Karé umyjeme a narežeme na cca 1 cm rezne. Naklepeme ich, vložíme do vopred pripravenej marinády a dáme do chladničky odležať do nasledujúceho dňa.
- 2
Marinádu si pripravíme z kyslej smotany, vajca, soli, čerstvo namletého čierneho korenia, prelisované cesnaku a hladkej múky. Z uvedených surovín vymiešame hladké, nie veľmi husté cestíčko. Na druhý deň si pripravíme strúhanku z 1 deň starých rožkov, tzn. rožky rozmixujeme na strúhanku. Namarinované rezne obalíme v strúhanke, strúhanku môžeme jemne popritláčať na rezne a poukladáme ich na plech, ktorý sme vyložili papierom na pečenie.
- 3
Zemiaky očistíme, nakrájame na osminky, rozložíme na plech, tiež vyložený papierom na pečenie, osolíme, posypeme mletou rascou a rozmarínom. Oba plechy naraz vložíme do vopred predhriatej teplovzdušnej rúry na 200 °C a pečieme cca 20 minút (záleží od rúry). Môžeme podávať s kyslými uhorkami, čalamádou, cviklou, tatárskou omáčkou... každému, čo chutí. :)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Vyskusam :)