New York Style Cheesecake

canadabc - fotkacanadabc, 10. mája 2012
New York Style Cheesecake
Foto: canadabc

Dnes som piekla tuto tortu kamaratovi k narodeninam..priprava je velmi lahka..dufam bude chutit.

16
porcií
1 hod. minút
na 175 °C

Suroviny

Grahamovy plat:
1.5 pohara
100 ml
Cream cheese plnka:
1 kg
300 g
150 ml
4 ks
1 pohar
1 ks
30 g
Na ozdobu:




Postup

  1. 1

    Grahamovy plat: Trubu si vyhrejeme na 175 C. Vacsiu tortovu formu dobre vymastime maslom hlavne po bokoch. Grahamove (alebo maslove) keksy pomelieme a dobre premiesame s roztopenym maslom. Zmes vysypeme do formy a dobre pritlacime ku dnu. Musi to byt uplne na pevno aby sa ten plat potom nedrobil moc pri krajani.

    New York Style Cheesecake - obrázok 1
  2. 2

    Cream cheese plnka: Do mixera dame 1 kg cream cheesu a krystalovy cukor. Premiesame do hladka a pridame po castiach mliekom...potom postupne po jednom vajicku a vzdy dobre premiesame. Nakoniec uz len zamiesame kyslu smotanu a muku. Davajte pozor aby sa krem nepreslahal lebo potom ma tendenciu puknut pri peceni. Ja som este pridala pomarancovy liker..ale nie je treba. Cesto vylejeme na pripraveny grahamovy plat a zarovname. Dame do truby a pecieme 1 hodinu. Potom vypneme trubu ale tortu nechame aspon 3 hodiny v trube vychladnut..potom to prelozime este do chladnicky aby to dobre stuhlo.

    New York Style Cheesecake - obrázok 2
  3. 3

    Na ozdobu: Vyslahame si 1 slahacku s 1 stuzovacom a vanilkovym cukrom... ozdobime kraje torty. Do stredu naaranzujeme cerstve ovocie alebo zavarane. Ja som pouzila uz kupeny Sour Cherry Topping..ale mozete urobit aj svoj vlastny topping z ovocia podla vasho vyberu cerstveho alebo mrazeneho: 2 pohare ovocia, 2 lyzice citronovej stavy, 1/4 pohara krystaloveho cukru, 1 lyzica Maizeny (kukuricny skrob),pol pohara vody..vsetko spolu dame do hrnca a privedieme do varu a este asi 2 minuty varime..potom odstavime a nechame vychladnut.

    New York Style Cheesecake - obrázok 3

Diskusia k receptu

mamatata2
To je prekrásne , veľmi zaujímavý recept a iste chutná tortička.
valeri
Páči sa mi, už som si to uložila, len jedna otázka: môžem nahradiť cheese tvarohom, alebo niečím iným ?
astheart
Ten třešňový nebo višňový topping je super! Jedla jsem ho v Dánsku na typicky dánském vánočním receptu mandlová rýže. Musím se kamarádky zeptat na přesný recept, protože mě taky napadlo, že by se ten topping dal uvařit s maizenou..... je to rýže vařená v mléce, pak se přidá spousta mletých mandlí a ušlehaná šlehačka. Vychlazené se servíruje právě s višňovou omáčkou, která se tam dá koupit v každém obchodě..... ach jo....
canadabc
Kolacik vcera vsetkym chutil. S pridanim tej muky a mlieka to ma trosku inu chut..skoro ako nase tvarohove kolace. Valeri ten cream cheese mozes nahradit jemnym tvarohom alebo myslim ze aj syr Lucina bez prichute ma podobnu chut ako americka Philadelphia.
evanaaa
Určite by aj mne chutil, a ešte s ovocím, ani nehovorím....len som sa zľakla, že kilo syru Philadelphia, u nás je po štvrť kilovom balení a jedno vyjde aj na 1.80 eur, lacnejšia by bola naša Ricotta, alebo potom jemný tvaroh z Lídla ( vo vedierku).




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia