New York Style Cheesecake

Autor receptu: canadabc

Dnes som piekla tuto tortu kamaratovi k narodeninam..priprava je velmi lahka..dufam bude chutit.

16
porcií
1 hod. minút
na 175 °C

Postup

  1. Grahamovy plat: Trubu si vyhrejeme na 175 C. Vacsiu tortovu formu dobre vymastime maslom hlavne po bokoch. Grahamove (alebo maslove) keksy pomelieme a dobre premiesame s roztopenym maslom. Zmes vysypeme do formy a dobre pritlacime ku dnu. Musi to byt uplne na pevno aby sa ten plat potom nedrobil moc pri krajani.
  2. Cream cheese plnka: Do mixera dame 1 kg cream cheesu a krystalovy cukor. Premiesame do hladka a pridame po castiach mliekom...potom postupne po jednom vajicku a vzdy dobre premiesame. Nakoniec uz len zamiesame kyslu smotanu a muku. Davajte pozor aby sa krem nepreslahal lebo potom ma tendenciu puknut pri peceni. Ja som este pridala pomarancovy liker..ale nie je treba. Cesto vylejeme na pripraveny grahamovy plat a zarovname. Dame do truby a pecieme 1 hodinu. Potom vypneme trubu ale tortu nechame aspon 3 hodiny v trube vychladnut..potom to prelozime este do chladnicky aby to dobre stuhlo.
  3. Na ozdobu: Vyslahame si 1 slahacku s 1 stuzovacom a vanilkovym cukrom... ozdobime kraje torty. Do stredu naaranzujeme cerstve ovocie alebo zavarane. Ja som pouzila uz kupeny Sour Cherry Topping..ale mozete urobit aj svoj vlastny topping z ovocia podla vasho vyberu cerstveho alebo mrazeneho: 2 pohare ovocia, 2 lyzice citronovej stavy, 1/4 pohara krystaloveho cukru, 1 lyzica Maizeny (kukuricny skrob),pol pohara vody..vsetko spolu dame do hrnca a privedieme do varu a este asi 2 minuty varime..potom odstavime a nechame vychladnut.