Nepečený banánový cheesecake
Nepečený banánový cheesecake

Nepečený perníkovo-banánový koláč na spôsob cheesecake

siuuu - fotkasiuuu, 30. augusta 2020
Nepečený perníkovo-banánový koláč na spôsob cheesecake
Foto: siuuu

Tento koláčik vznikol, keď som chcela minúť usušený perník, ktorý mi raz zostal z iného pečenia (zrezaná vydutá časť tortového korpusu) a prezreté banány. Zobraziť celý popisTento koláčik vznikol, keď som chcela minúť usušený perník, ktorý mi raz zostal z iného pečenia (zrezaná vydutá časť tortového korpusu) a prezreté banány. A ešte sa mi strašne nechcelo piecť nič zložité, ale rodinka je každý týždeň zvyknutá na nejakú maškrtu. Koláčik bol chuťovo výborný, nepresladený.

10-12
porcií
15 minút
príprava

Suroviny

Korpus:
200 g usušený rozmixovaný
80 g rozpustené
Krémová vrstva:
500 g
140 g
2-3 ks zrelé
1 PL
8 plátkov
Na ozdobenie:




Postup

  1. 1

    Základ je klasický cheesecakový - rozmixovaný perník (ak nemáte môžu byť podrvené staršie perníčky, alebo keksíky doplnené o perníkové korenie, alebo iba klasické keksy - podľa chuti) zmiešaný s rozpusteným maslom a utlačený na dno formy. Ja som použila formu s priemerom 24 cm, ale možno by stačila aj s priemerom 20-22 cm. Utlačený základ som dala stuhnúť do chladničky pokiaľ som urobila vrchnú vrstvu.

  2. 2

    Na vrchnú vrstvu som zmixovala mascarpone (ktoré vraj nepatrí do pravého cheesecaku, preto píšem na spôsob cheesecaku), cukor, jogurt a mäkké banány. Túto zmes som stužila plátkovou želatínou pripravenou podľa návodu - nechať napučať vo vode, vyžmýkať, rozpustiť na slabom plameni, pridať 1-2 PL krémovej zmesi, zamiešať a vmiešať do zvyšného krému. Takto pripravenú zmes som naliala na základ a nechala som stuhnúť v chladničke.

  3. 3

    Dekorácia veľmi jednoduchá - mletou škoricou cez šablónu. Chuťovo je to voňavý, lahodný a nepresladený koláčik, a ešte aj pomerne rýchlo hotový.

    Nepečený perníkovo-banánový koláč na spôsob cheesecake - obrázok 3

Diskusia k receptu

haji
Zajímavá kombinace surovin, ráda bych ochutnala. Maškrtím velmi ráda. Díky za insipiraci a přeji hezký večer!
1x siuuu




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia