Nepečený banánový cheesecake

Nepečený perníkovo-banánový koláč na spôsob cheesecake

Autor receptu: siuuu

Tento koláčik vznikol, keď som chcela minúť usušený perník, ktorý mi raz zostal z iného pečenia (zrezaná vydutá časť tortového korpusu) a prezreté banány. A ešte sa mi strašne nechcelo piecť nič zložité, ale rodinka je každý týždeň zvyknutá na nejakú maškrtu. Koláčik bol chuťovo výborný, nepresladený.

10-12
porcií
15 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Základ je klasický cheesecakový - rozmixovaný perník (ak nemáte môžu byť podrvené staršie perníčky, alebo keksíky doplnené o perníkové korenie, alebo iba klasické keksy - podľa chuti) zmiešaný s rozpusteným maslom a utlačený na dno formy. Ja som použila formu s priemerom 24 cm, ale možno by stačila aj s priemerom 20-22 cm. Utlačený základ som dala stuhnúť do chladničky pokiaľ som urobila vrchnú vrstvu.
  2. Na vrchnú vrstvu som zmixovala mascarpone (ktoré vraj nepatrí do pravého cheesecaku, preto píšem na spôsob cheesecaku), cukor, jogurt a mäkké banány. Túto zmes som stužila plátkovou želatínou pripravenou podľa návodu - nechať napučať vo vode, vyžmýkať, rozpustiť na slabom plameni, pridať 1-2 PL krémovej zmesi, zamiešať a vmiešať do zvyšného krému. Takto pripravenú zmes som naliala na základ a nechala som stuhnúť v chladničke.
  3. Dekorácia veľmi jednoduchá - mletou škoricou cez šablónu. Chuťovo je to voňavý, lahodný a nepresladený koláčik, a ešte aj pomerne rýchlo hotový.