Nepečený banánový cheesecake
Nepečený perníkovo-banánový koláč na spôsob cheesecake
Autor receptu: siuuu
Tento koláčik vznikol, keď som chcela minúť usušený perník, ktorý mi raz zostal z iného pečenia (zrezaná vydutá časť tortového
korpusu) a prezreté banány. A ešte sa mi strašne nechcelo piecť nič zložité, ale rodinka je každý týždeň zvyknutá na nejakú
maškrtu. Koláčik bol chuťovo výborný, nepresladený.
10-12 porcií |
15 minút príprava |
Postup
- Základ je klasický cheesecakový - rozmixovaný perník (ak nemáte môžu byť podrvené staršie perníčky, alebo keksíky doplnené o perníkové korenie, alebo iba klasické keksy - podľa chuti) zmiešaný s rozpusteným maslom a utlačený na dno formy. Ja som použila formu s priemerom 24 cm, ale možno by stačila aj s priemerom 20-22 cm. Utlačený základ som dala stuhnúť do chladničky pokiaľ som urobila vrchnú vrstvu.
- Na vrchnú vrstvu som zmixovala mascarpone (ktoré vraj nepatrí do pravého cheesecaku, preto píšem na spôsob cheesecaku), cukor, jogurt a mäkké banány. Túto zmes som stužila plátkovou želatínou pripravenou podľa návodu - nechať napučať vo vode, vyžmýkať, rozpustiť na slabom plameni, pridať 1-2 PL krémovej zmesi, zamiešať a vmiešať do zvyšného krému. Takto pripravenú zmes som naliala na základ a nechala som stuhnúť v chladničke.
- Dekorácia veľmi jednoduchá - mletou škoricou cez šablónu. Chuťovo je to voňavý, lahodný a nepresladený koláčik, a ešte aj pomerne rýchlo hotový.