Nepečený perníkovo-banánový koláč na spôsob cheesecake
Foto: siuuu
Tento koláčik vznikol, keď som chcela minúť usušený perník, ktorý mi raz zostal z iného pečenia (zrezaná vydutá časť tortového korpusu) a prezreté banány. Zobraziť celý popisTento koláčik vznikol, keď som chcela minúť usušený perník, ktorý mi raz zostal z iného pečenia (zrezaná vydutá časť tortového korpusu) a prezreté banány. A ešte sa mi strašne nechcelo piecť nič zložité, ale rodinka je každý týždeň zvyknutá na nejakú maškrtu. Koláčik bol chuťovo výborný, nepresladený.
porcií
príprava
Suroviny
Korpus: | |
200 g usušený rozmixovaný |
|
80 g rozpustené |
|
Krémová vrstva: | |
500 g |
|
140 g |
|
2-3 ks zrelé |
|
1 PL |
|
8 plátkov |
|
Na ozdobenie: | |
|
Postup
-
1
Základ je klasický cheesecakový - rozmixovaný perník (ak nemáte môžu byť podrvené staršie perníčky, alebo keksíky doplnené o perníkové korenie, alebo iba klasické keksy - podľa chuti) zmiešaný s rozpusteným maslom a utlačený na dno formy. Ja som použila formu s priemerom 24 cm, ale možno by stačila aj s priemerom 20-22 cm. Utlačený základ som dala stuhnúť do chladničky pokiaľ som urobila vrchnú vrstvu.
- 2
Na vrchnú vrstvu som zmixovala mascarpone (ktoré vraj nepatrí do pravého cheesecaku, preto píšem na spôsob cheesecaku), cukor, jogurt a mäkké banány. Túto zmes som stužila plátkovou želatínou pripravenou podľa návodu - nechať napučať vo vode, vyžmýkať, rozpustiť na slabom plameni, pridať 1-2 PL krémovej zmesi, zamiešať a vmiešať do zvyšného krému. Takto pripravenú zmes som naliala na základ a nechala som stuhnúť v chladničke.
- 3
Dekorácia veľmi jednoduchá - mletou škoricou cez šablónu. Chuťovo je to voňavý, lahodný a nepresladený koláčik, a ešte aj pomerne rýchlo hotový.
Tiež cheesecake:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu