Nepečený orechový zákusok

Nepečený Opitý Izidor

Autor receptu: theflyingbaker

Nepečený zákusok nenáročný na prípravu.

12-16
porcií
45 minút
príprava
8 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Korpus: Maslové sušienky rozdrvíme a zmiešame s rozpusteným maslom. Tortovú formu (priemer 24 cm) vyložíme papierom na pečenie a na spodok natlačíme sušienkovú zmes, ktorú dáme zapiecť do rúry na cca 8 minút (180 stupňov).
  2. Ak máte acetátovú fóliu, dajte ju po obvode formy, aby sa vám neskôr dávala obruč ľahšie dole a zákusok ste nemuseli vyrezávať z formy :-)
  3. Na vychladenú sušienkovú zmes nanášame orechovú náplň - všetky suroviny zmiešame, keď bude náplň tuhá, pridáme trošku horúceho mlieka, aby sa lepšie nanášala.
  4. Následne nanesieme čokoládovú náplň - zo Zlatého klasu a mlieka uvaríme hustý puding, ktorý necháme vychladnúť. Následne do neho vmiešame maslo, cukor, kakao a vyšľaháme do hladkej plnky.
  5. Ako posledné navrch nalejeme čokoládovú ganache - zohrejeme smotanu (nesmie vrieť) a horúcou zalejeme nalámanú čokoládu izbovej teploty. Necháme minútku-dve postáť a rozmiešame do hladka. Zákusok dajte stuhnúť do chladničky, ideálne cez noc. Dozdobte orechmi opečenými na panvici.
  6. Tip: Ak ste použili čokoládu s vysokým obsahom kakaa, je možné, že poleva vám nebude tiecť a teda smotany bude treba trochu viac. Musíte ju opäť doliať horúcu a postupne, aby ste získali konzistenciu, akú chcete. Poleva nesmie byť vodová. Ak je, vtedy pridajte, naopak, roztopenú horúcu čokoládu :-)
  7. Tip: Tortové rezy krájajte horúcim nožom (ponorte čepeľ do pohára s horúcou vodou), aby ste polevu ľahko prerezali a ostali vám ostré hrany. Studený nôž bude čokoládu so sebou ťahať dole a rezy sa vám zdeformujú. Po každom reze nôž ponorte opäť do vody, utrite a krájajte čistým nožom.