Nepečený karamelový tart
Foto: bakingtherapy
Jednoduchý dezert, ktorým potešíte každého.
12-14
porcií
porcií
30 minút
príprava
príprava
Suroviny
Korpus: | |
220 g (Lotus) |
|
100 g |
|
Krém: | |
250 g |
|
250 ml |
|
1 bal. |
|
20 g |
|
2 PL |
|
1 ČL |
|
Karamelová poleva: | |
150 g |
|
30 ml |
|
100 ml |
|
40 g |
|
štipka |
|
Postup
-
1
Rozdrvené sušienky zmiešame s roztopeným maslom a utľapkáme na dno formy. Dáme do chladničky stuhnúť.
- 2
Karamelová poleva: K trstinovému cukru pridáme vodu a necháme skaramelizovať. Potom pridáme smotanu na šľahanie, maslo a soľ. Miešame a necháme vychladiť.
- 3
Krém: Mascarpone zmiešame s cukrom, smotanou vyšľahanou so stužovačom, kakaom a karamelovou polevou. Nanesieme do formy na korpus.
- 4
Nakoniec na vrch rozotrieme karamelovú polevu a dozdobíme.
Tiež karamelový zákusok:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu