Karamelový zákusok
Karamelový zákusok

Nepečený karamelový tart

bakingtherapy - bez fotkybakingtherapy, 6. augusta 2023

Jednoduchý dezert, ktorým potešíte každého.

12-14
porcií
30 minút
príprava

Suroviny

Korpus:
220 g (Lotus)
100 g
Krém:
250 g
250 ml
1 bal.
20 g
2 PL
1 ČL
Karamelová poleva:
150 g
30 ml
100 ml
40 g
štipka




Postup

  1. 1

    Rozdrvené sušienky zmiešame s roztopeným maslom a utľapkáme na dno formy. Dáme do chladničky stuhnúť.

  2. 2

    Karamelová poleva: K trstinovému cukru pridáme vodu a necháme skaramelizovať. Potom pridáme smotanu na šľahanie, maslo a soľ. Miešame a necháme vychladiť.

  3. 3

    Krém: Mascarpone zmiešame s cukrom, smotanou vyšľahanou so stužovačom, kakaom a karamelovou polevou. Nanesieme do formy na korpus.

  4. 4

    Nakoniec na vrch rozotrieme karamelovú polevu a dozdobíme.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia