Nepečený jablkový zákusok
Nepečený jablkový zákusok

Nepečený jablkový krémeš fotorecept

siuuu - fotkasiuuu, 11. októbra 2020
Nepečený jablkový krémeš (fotorecept)
Foto: siuuu

Rýchle pečenie - nepečenie, lahodná chuť. Tento recept mi v piatok vyskočil na mojom FB profile a keďže som práve rozmýšľala akú maškrtu Zobraziť celý popisRýchle pečenie - nepečenie, lahodná chuť. Tento recept mi v piatok vyskočil na mojom FB profile a keďže som práve rozmýšľala akú maškrtu na víkend pripravím a práve sme začali oberať jablká, povedala som si, že táto nepečená rýchlovka bude správna voľba. Recept som jemne upravila podľa seba. Túto nepečenú verziu som na Vareche nenašla, tak pridávam.
Zdroj: internet + vlastné úpravy

12
porcií
50 minút
príprava

Suroviny

300 g podľa chuti (BB, Maríia...)
Jablková plnka:
600 g (očistené nahrubo postrúhané)
1 bal.
2 dl
zo 1/4 citróna
Pudingová plnka:
450-500 ml
1 bal.
1 PL
1 PL
2 ks
štipka
250 g
Ganache:
100 g
100 g (33 % a viac)




Postup

  1. 1

    Najskôr si pripravíme jablková plnka - očistené a nahrubo postrúhané jablká, ktoré som pokvapkala citrónovou šťavou, aby si zachovali farbu dáme do širšieho hrnca, pridáme asi 1/2 dl vody a na slabšom plameni dusíme - po cca 8-10 minútach pridáme puding rozmiešaný vo vode a za stáleho miešania varíme do zhustnutia.

    Nepečený jablkový krémeš (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Pudingová plnka: Ako ďalší krok som si pripravila puding. Dala som zohriať 2/3 mlieka s cukrom. V zvyšnej tretine mlieka som rozmiešala puding, múku, žĺtky a túto zmes som pridala do vriaceho mlieka a uvarila som puding, ktorý som za občasného miešania nechala sčasti vychladnúť. Pokiaľ puding chladol, vyšľahala som bielky so štipkou soli na tuhý sneh. Do teplého pudingu som vmiešala tvaroh a nakoniec zľahka sneh.

    Nepečený jablkový krémeš (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    A teraz to pôjde rýchlo - na menší pekáč alebo do vhodnej nádoby s bokmi (cca 25 x 30 cm) rozložíme polovicu sušienok (ja som použila Marina keksy s príchuťou jablko-škorica)...

    Nepečený jablkový krémeš (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    ...rozotrieme jablkovú zmes

    Nepečený jablkový krémeš (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    ...a uhladíme.

    Nepečený jablkový krémeš (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Na jablkovú vrstvu rozotrieme pudingovú plnku, uhladíme a rozložíme druhú polovicu sušienok.

    Nepečený jablkový krémeš (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Nakoniec polejeme čokoládovou ganache (zohrejem smotanu po bod varu a horúcou zalejem polámanú čokoládu, nechám minútku postáť a rozmiešam na hladkú polevu), prípadne klasickou čoko polevou.

    Nepečený jablkový krémeš (fotorecept) - obrázok 7

Diskusia k receptu

lekorka8
Recept vyskusany, marina kekse su v nom super. Hoci nemam rada presladene veci, 1 PL cukru je malo, minimalne do pudingovo-tvarohovej plnky.
2x siuuu a sobon
siuuu
@lekorka8 (14.10.2020 06:20)

Tak samozrejme cukru si môže dať každý podľa chuti - ja som do jabĺk nepridávala vôbec, iba tú 1 PL do pudingu - nám stačilo ;-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia