Nepečený čučoriedkový zákusok

Nepečený čučoriedkovo-pudingový koláč z dlhých piškót

Autor receptu: theflyingbaker

20
porcií
60 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. PRÍPRAVA KÁVY A PIŠKÓT: Rozpustite 10 g instantnej kávy v 300 ml horúcej vody. Namočte piškóty do kávy a poukladajte ich na dno formy (15x22 cm, prípadne podľa tvaru a množstva piškót si veľkosť formy upravte).
  2. ČUČORIEDKOVÁ VRSTVA: Vložte čučoriedky, cukor a citrónovú šťavu do hrnca a varte, kým čučoriedky nezmäknú. Rozmixujte čučoriedky ručným mixérom dohladka (alebo v NutriBullet).
  3. V 50 ml vody rozmiešajte kukuričný škrob a pridajte ho do čučoriedkovej omáčky. Miešajte, kým nezhustne. Zmes prelejte do misky alebo taniera, zakryte povrch fóliou a nechajte vychladnúť a potom ju rovnomerne naneste na piškóty. Vložte do chladničky na 2 hodiny.
  4. ŠĽAHAČKOVO-PUDINGOVÝ KRÉM: V malom kastróliku v 2-3 PL vody nechajte napučať želatínu po dobu cca 10 minút. Vyšľahajte 300 ml smotany na šľahanie spolu s práškovým, vanilkovým cukrom a stužovačom, kým nevznikne tuhá šľahačka.
  5. Z mlieka, pudingového prášku a cukru uvarte puding podľa návodu na obale a nechajte vychladnúť zakrytý fóliou. Vychladnutý puding najprv opäť premiešame a zmiešame so šlahačkou.
  6. Zahrejeme želatínu, aby sa rozpustila, ale nesmie vrieť. Do rozpustenej želatíny vmiešame 3 PL krému a dobre premiešame. Želatínový krém vmiešame do zbytku pudingovo-šľahačkového krému a hneď natrieme na stuhnutú čučoriedkovú vrstvu. Uhladíme. Vrch ozdobte podľa chuti a predstáv (nastrúhaná čokoláda, bobuľové ovocie, čokoládová poleva, atď.)